Μπαρβίκα: Το προάστιο των πλουσίων στη Μόσχα -Χλιδή, τρέλα, πρόκληση [εικόνες]

Μπαρβίκα: Το προάστιο των πλουσίων στη Μόσχα -Χλιδή, τρέλα, πρόκληση [εικόνες]

Στη Μόσχα την αποκαλούν «ο εθνικός δρόμος των πλουσίων». Και πράγματι, η ταχείας κυκλοφορίας Rublevskoye γεμίζει με Porsche Cayenne, hummers ή απλές Mercedes που οδηγούν τους ιδιοκτήτες τους στο προάστιο Μπαρβίκα.

Μόνο βίλες, «penthouses» και άλλα «cottages» εδώ κι εκεί, ανάμεσα στα έλατα και τους δρυς, υπάρχουν σε αυτό το προάστιο. Θα πίστευε κανείς ότι βρίσκεται στη σικάτη συνοικία Hamptons ή στο Μαϊάμι.

barv2 barv3 barv4

Εδώ μένουν οι περισσότεροι Ρώσοι πολιτικοί αλλά και οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι της χώρας (26, σύμφωνα με το Forbes). Και σαν να μην ήταν αρκετή η πολυτέλεια και η σπατάλη, η συνοικία Μπαρβίκα απέκτησε και την τελευταία τρέλα της Ρωσίας: ένα luxury village. Εδώ βρίσκει κανείς το τελευταίο μοντέλο Harley-Davidson ή την καλύτερη βραδινή τουαλέτα Yves Saint Laurent. Γιγάντιες μπουτίκ, κατασκευασμένες από βελανιδιά Καναδά, φιλοξενούν η καθεμιά και από μια φίρμα. Πάρτι, εγκαίνια και μουσικές βραδιές είναι καθημερινό φαινόμενο, όπως και τα ημίγυμνα μοντέλα που διαφημίζουν εσώρουχα ή τουαλέτες στο δρόμο. Γιαπωνέζικα και γαλλικά εστιατόρια βρίσκονται σε κάθε στροφή.

«Εδώ και τώρα, αυτή είναι η φιλοσοφία των Ρώσων οι οποίοι δεν θέλουν πια να δουλέψουν για τις επόμενες γενιές», δηλώνει ο Mikhaïl Kouznirovitch, πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών προϊόντων Bosco di Ciliegi.
Εδώ οι Ρώσοι δείχνουν να έχουν ξεχάσει την κρίση του 1998. «Η Μόσχα και το Ντουμπάι είναι οι πόλεις που αλλάζουν με τον γρηγορότερο ρυθμό στον πλανήτη», εξηγεί.
Καλλιστεία, βραδιές με σταρ του Χόλιγουντ, συναλλαγές παντός είδους, όλα συμβαίνουν στο μοσχοβίτικο προάστιο όπου βρίσκεις πιο εύκολα μια μπουτίκ Armani ή Gucci παρά φούρνο.

barvikha_luxury_village_6 barvikha_luxury_village_7 barvsos

Πηγή:iefimerida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.