Μπάχαλο στο Ρίο: Προβλήτες καταρρέουν, βιασμοί στο Ολυμπιακό χωριό, θάλασσες-βούρκοι για τους αθλητές

Μόνο εικόνα αθλητικής γιορτής δεν προκύπτει από όσα συμβαίνουν στο Ριο Ντε Τζανέιρο πέντε 24ωρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσα μεταφέρουν αθλητές και επικεφαλής αποστολών, όσα αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός και όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημερώσης δημιουργούν μια εικόνα που παραπέμπει σε ένα απέραντο μπάχαλο.

Αθλητικές εγκαταστάσεις όπως προβλήτες καταρρέουν, στο Ολυμπιακό χωριό καταγράφονται βιασμοί, οι Αυστραλοί καταγγελλούν κλοπές μέσα από τα καταλύματά τους και οι θαλάσσιες διαδρομές θυμίζουν βούρκους με τους επιστήμονες να καλούν τους αθλητές να αγωνιστούν με το στόμα τους κλειστό για να μην μολυνθούν από τα μικρόβια που έχουν εξαπλωθεί από τα σκουπιδία και τα… πτώματα που επιπλέουν εκεί όπου πρέπει κολυμβητές, ιστιοπλόοι κτλ. να αγωνιστούν για ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Κατέρρευσε εξέδρα στο σημείο εκκίνησης για την ιστοπλοΐα

Τελευταίο στον κατάλογο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη βασική εξέδρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια. Κάποια μεγάλα κύματα ήταν αρκετά για να γκρεμίσουν την κατασκευή, που αποδείχτηκε πολύ… πρόχειρη προκαλώντας απορίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν η κατάρρευση ερχόταν στη διάρκεια των Αγώνων.

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν πως οι εργασίες επιδιόρθωσης θα ολοκληρωθούν εγκαίρως, μιας και η ιστιοπλοΐα αρχίζει στις 8 Αυγούστου.

foto-rio-platforma1 foto-rio-platforma2 foto-rio-platforma3

Οι Αυστραλοί καταγγέλλουν κλοπές μέσα από τα δωμάτιά τους

Νωρίτερα η επικεφαλής της αποστολής της Αυστραλίας κατήγγειλλε ότι άγνωστοι άρπαξαν στολές και υπολογιστές από μέλη της ομάδας ποδηλασίας κατά τη διάρκεια εκκένωσης κτηρίου στο Ολυμπιακό χωριό λόγω φωτιάς.

«Δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα στο χωριό. Είδα τρεις ανθρώπους να φεύγουν κρατώντας στολές της Αυστραλίας αλλά δεν ήξερα ποιοι είναι. Στην αρχή τους πέρασα για εθελοντές γιατί μας βοήθησαν στην εκκένωση» δήλωσε  η Κίτι Τσίλερ.

«Πρόκειται για ανησυχητικό γεγονός» συμπλήρωσε καταγγέλλοντας τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας.

 

Σοκ από βιασμό μέσα στο Ολυμπιακό χωριό

Και σαν να μην έφτανε αυτό νέο σοκ προκλήθηκε από την είδηση για τον βιασμό μιας γυναίκας από άνδρα υπεύθυνο ασφαλείας.

Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη στις 4.30, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο Genival Ferreira Mendes, έβαλε το χέρι του κάτω από το πουκάμισο της γυναίκας και στη συνέχεια προχώρησε σε «σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη συγκατάθεσή της». Η άτυχη γυναίκα κοιμόταν σε μια προσωρινή κατασκευή στο ποδηλατοδρόμιο.

Ο Mendes συνελήφθη επ’ αυτοφόρω και αν κριθεί ένοχος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Κολυμπάτε με στόμα κλειστό

Αλλά τη μεγαλύτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής οι εικόνες από τον θαλάσσιο χώρος όπου θα κληθούν να αγωνιστούν κολυμβητές και κωπηλάτες.

Οι εικόνες σοκάρουν και οι διοργανωτές λένε στους αθλητές «να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά». Περιβαλλοντολόγοι και επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αθλητές κινδυνεύουν από σοβαρές ασθένειες εξαιτίας του μολυσμένου νερού. Οι αρχές της Βραζιλίας από την πλευρά τους λένε ότι έχουν κάνει προσπάθειες να καθαρίσουν τα νερά. Βέβαια οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου αποδεικνύουν ότι είναι αδύνατον να κολυμπήσει άνθρωπος κάτω από τέτοιες συνθήκες υγιεινής.

«Είναι σίγουρο πώς οι αθλητές που θα κολυμπήσουν σε αυτά τα νερά κινδυνεύουν να πάθουν σοβαρές μολύνσεις«, είπε γιατρός ολυμπιακής ομάδας ενώ οι αθλητές δηλώνουν αηδιασμένοι από τις συνθήκες και τις καταστάσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ρίο.

ptoma brazil ptoma brazil1 ptoma brazil2 ptoma brazil3 ptoma brazil5 ptoma brazil6 ptoma brazil7

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.