Με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον ταξιτζή είχε πυροβολήσει και τον Μαζιώτη!

Με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον ταξιτζή είχε πυροβολήσει και τον Μαζιώτη!

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά ήταν ο αστυνομικός που είχε τραυματίσει τον Μαζιώτη στο αιματηρό επεισόδιο της σύλληψης του αρχιτρομοκράτη τον Ιούλιο του 2014 – Το 45αρι ήταν το ίδιο όπλο, προέκυψε από τη βαλλιστική.

Πριν από τρία περίπου χρόνια έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα και δεν δίστασε να κυνηγήσει τον Νίκο Μαζιώτη, ακόμα και όταν το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης έστρεψε το όπλο του εναντίον και άρχισε να τον πυροβολεί. Κι αν στην αιματηρή καταδίωξη στο Μοναστηράκι κατάφερε να συλλάβει το νούμερο ένα καταζητούμενο, σήμερα το πρωί οι συνάδελφοί του, φόρεσαν χειροπέδες στον ίδιο καθώς κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά.

Όσον κι αν φαίνεται απίστευτο ο 30χρονος ειδικός φρουρός που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς και σύντομα εκτός απροόπτου θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, τον Ιούλιο του 2014 συμμετείχε στην κινηματογραφική καταδίωξη του Νίκου Μαζίωτη στο Μοναστηράκι. Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους αστυνομικούς που καθ όλη τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και του ξέφρενου κυνηγητού με τις συνεχής ανταλλαγές πυροβολισμών βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους ειδικούς φρουρούς που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Έτσι αμέσως μετά τη γενναία ενέργεια του, ο 27χρονος Ειδικός φρουρός για λόγους ασφαλείας όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις μετατέθηκε στη γενέτειρα του την Καστόρια προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες εκτός από την κάμερα που υπήρχε στην πιάτσα ταξί και το αποτυπώνει να επιβιβάζεται στο όχημα, το φερόμενο ως δολοφόνο τον πρόδωσε ακόμα το gps του αυτοκινήτου που είχε αποθήκευσει την τελευταία κούρσα η οποία είχε τελικό προορισμό στις αποθήκες ιδιοκτησίας του πατέρα του, αλλά και το σαρανταπένταρι όπλο του αφού είναι ίσως ο μοναδικός αστυνομικός στον ακριτικό νομό που έχει στην κατοχή του όπλο τέτοιου διαμετρήματος.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.