Μέχρι σήμερα η δράση της Τροχαίας Κοζάνης για ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας

Μέχρι σήμερα η δράση της Τροχαίας Κοζάνης για ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης στο πλαίσιο της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας

Λειτουργεί Περίπτερο στο οποίο υπάρχουν και έχουν τεθεί στη διάθεση των επισκεπτών -2- προσομοιωτές, ένας οδήγησης και ένας σύγκρουσης Διανέμεται σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό και περιοδικά της «Αστυνομικής Ανασκόπησης». Στο πλαίσιο της δράσης επισκέφτηκαν το Περίπτερο 2.500 παιδιά και γονείς, ενώ δόθηκαν -68- ποδήλατα με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας.

Από τo Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, στο πλαίσιο της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιείται δράση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, από τις 07-10-2017 έως και σήμερα (11-10-2017) στον χώρο της Έκθεσης λειτουργεί Περίπτερο Τροχαίας, το οποίο έχει ήδη επισκεφτεί πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και περίπου 2.500 μαθητές με τους γονείς τους.

Στο Περίπτερο της Τροχαίας έχουν τοποθετηθεί δυο (2) προσομοιωτές, ένας σύγκρουσης και ένας οδήγησης, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ενήλικοι επισκέπτες προκειμένου να κατανοήσουν τη αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης, καθώς και να διαπιστώσουν τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα οποία αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ακόμη, στο χώρο του Περιπτέρου λειτουργεί και τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να εκπαιδεύονται σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας και χρήσης της οδού.

Παράλληλα, στο χώρο του Περιπτέρου προβάλλεται συνεχώς οπτικοακουστικό υλικό καθώς και φωτογραφίες από τροχαία ατυχήματα, ενώ ταυτόχρονα διανέμεται σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό και περιοδικά της «Αστυνομικής Ανασκόπησης».

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Έκθεσης προσφέρθηκαν από φορείς, ενώσεις και ιδιώτες της περιοχής συνολικά εξήντα οκτώ (68) ποδήλατα με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας σε παιδιά Νηπιαγωγείων και σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενώ τους διανέμονται και μπλουζάκια με το σύνθημα «Ποδηλατώ με ασφάλεια, φορώντας πάντα κράνος».

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις προηγούμενες ημέρες

Leave a Reply

Your email address will not be published.