Κυτταρίτιδα: Οι 5 μαγικές τροφές που την καταπολεμούν

Κυτταρίτιδα: Οι 5 μαγικές τροφές που την καταπολεμούν

Οι τροφές που λειαίνουν το κορμί σου, όπου υπάρχει όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Δεν σημαίνει ότι τρώγοντας π.χ. μούρα θα ξυπνήσεις ένα πρωί και η κυτταρίτιδα θα αποτελεί αυτόματα παρελθόν, αλλά η αλήθεια είναι πως βασίζοντας το διατροφολόγιό σου σ’ αυτές τις τροφές, σε συνδυασμό με κατανάλωση 2 λίτρων νερού καθημερινά και σωματικής άσκησης, το πρήξιμο, η κατακράτηση και το λίπος δεν χαίρονται και μπαίνουν στο καβούκι τους.

Αβοκάντο

Ναι, είναι λιπαρή τροφή, αλλά από τις καλές. Τα λιπαρά οξέα του αβοκάντο βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας και βελτιώνουν την ποιότητα και άρα την όψη του δέρματος. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα. Μισό μέσα στη σαλάτα σου είναι ιδανική μερίδα.

Καρπούζι

Τροφές που κατά 92% είναι νερό, όπως το καρπούζι φωνάζουν ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ από χιλιόμετρο. Το καρπουζάκι προλαμβάνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και ενεργοποιούν την καύση του λίπους.

Μούρα

Άσπρα μούρα; μαύρα μούρα; κόκκινα; μπλε; Όλα τους ισχυρά αντιοξειδωτικά, πλούσια σε βιταμίνη C, άρα πολύ κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος. Ιδανικά για διατροφές που στοχεύουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Μην ξεχνάς τα μούρα σου λοιπόν!

Σολομός

Άλλο ένα λιπαρό τρόφιμο που κάνει καλό. Τα Ω3 λιπαρά περιορίζουν την εμφάνιση φλεγμονών και ρυθμίζουν τη λεμφική κυκλοφορία. Αρκεί να τρώγεται ψητός και όχι με πολλά λάδια.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι υπερτροφή και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείς, τόσο περισσότερα ωφέλη για σένα. Ένα από τα πλεονεκτήματά του το γεγονός ότι το Α λιποϊκό οξύ που έχει σε αφθονία, αποτρέπει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου. Μην το παραβράσεις, ο ήπιος τρόπος μαγειρέματος είναι ο καλύτερος.

Πηγή: ladylike.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.