Κέντρο συλλογής δειγμάτων μυελού των οστών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Καστοριάς

Κέντρο συλλογής δειγμάτων μυελού των οστών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Καστοριάς

Την  Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος  τμήματος  Φιλώτας Ταλίδης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Κέντρο Ενημέρωσης Προσέλκυσης  Εθελοντών  Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή».

Η υπογραφή του συμφωνητικού έγινε παρουσία της συνεργάτιδας του Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π  και  υποψήφιας διδάκτορος για τον καρκίνο του μαστού   του Πανεπιστημίου του  Σάσσεξ της Μ. Βρετανίας, Αγγελίνας Δίτσιου.

«Αυτό το  σύμφωνο συνεργασίας ουσιαστικά αναδεικνύει το Περιφερειακό Τμήμα του  Ε.Ε.Σ Καστοριάς ως κέντρο αναφοράς συλλογής  δειγμάτων από εθελοντές  δότες μυελού των οστών, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον δημιουργείται ένα κέντρο αναφοράς και στην Καστοριά κι έτσι απ’ αυτή τη  στιγμή, οποιοσδήποτε συμπολίτης μας θελήσει να  γίνει  δωρητής μυελού των οστών,  μπορεί να απευθύνεται στο Ιατρείο  Α΄ Βοηθειών του  Ε.Ε.Σ. Καστοριάς κι αφού πρώτα συμπληρώσει τη  σχετική αίτηση, θα γίνεται από αυτόν η  συλλογή του  δείγματος και αυτό στη συνέχεια θα αποστέλλεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την τυποποίησή του και την τελική εγγραφή του στα μητρώα των εθελοντών  δοτών μυελού των οστών.

Καλώ, όλους τους δυνητικά εθελοντές της Καστοριάς να έρθουν στο Ιατρείο  Α΄ Βοηθειών  να  δώσουν δείγμα και να εγγραφούν στο μητρώο γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν εθελοντές δότες μυελού των οστών τουλάχιστον στην περιοχή μας». Τόνισε ο  πρόεδρος του Τοπικού  Τμήματος  Ε.Ε.Σ. Καστοριάς  Φιλώτας Ταλίδης.

Νωρίτερα σε εκδήλωση που έγινε  στην αίθουσα διδασκαλίας του  Ε.Ε.Σ Καστοριάς  Εθελοντές Νοσηλευτικής και Εθελοντές  Σαμαρείτες-Διασώστες  αλλά και μέλη του  Δ.Σ και της Εφορείας Εθελοντών Νοσηλευτικής του τμήματος, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την κ. Δίτσιου,  σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται για να γίνει κανείς εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ελήφθησαν δείγματα τόσο από εθελοντές Νοσηλευτικής όσο και από εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες θέλοντας με την πράξη αυτή  να συμμετάσχει ενεργά  το Τοπικό  Τμήμα Ε.Ε.Σ Καστοριάς στην προσπάθεια που γίνεται στη  χώρα μας για αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

4 3  1

Leave a Reply

Your email address will not be published.