Ισχυρό μήνυμα Παυλόπουλου για ενότητα από τη Λίμνη Ευβοίας

Ισχυρό μήνυμα Παυλόπουλου για ενότητα από τη Λίμνη Ευβοίας

Από τη Λίμνη Ευβοίας, μια περιοχή που υπέστη σημαντικές καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές,ο Πρόεδρος της Δημοκρατάς απέστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας και ομόνοιας.

«Θα προτιμούσα να έχω έρθει υπό άλλες συνθήκες, αλλά νομίζω ότι αυτός ο τόπος μας διδάσκει πολλά μέσα σε αυτήν την συγκυρία. Στη διαδρομή είχα την δυνατότητα να δω την καταστροφή, οικολογική κι όχι μόνο. Ήρθα στη Λίμνη κι είδα πρόσωπα ανθρώπων να αναδίδουν αισιοδοξία κι αποφασιστικότητα». Αυτό τόνισε κατά την αντιφώνηση του ο κ. Παυλόπουλος στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης υπογραμμίζοντας ότι «στην ουσία παίρνω δύναμη από αυτήν την περιοχή. Όλα αυτά τα έχετε επιτύχει ενωμένοι στα δύσκολα κι άλλοτε και τώρα και με αυτόν τον τρόπο μας διδάσκετε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την βαθιά κρίση η οποία διαπερνά τον τόπο, η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει σε ρήξη του κοινωνικού ιστού».

«Μόνο με ομόνοια» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «μπορεί να το επιτύχει. Όχι ότι υποτιμά κανείς τις επιμέρους διαφορές των δημοκρατικών δυνάμεων. Πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να τις σεβόμαστε. Μπροστά όμως στα σημαντικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συμβολή των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των εθελοντών, καθώς όπως είπε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

«Η συνεργασία αυτή δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε», είπε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ δεσμεύτηκε προσωπικά ότι στο μέτρο που του αναλογεί και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον αρμόδιο υπουργό θα συνδράμει στην προσπάθεια αποκατάστασης του περιβάλλοντος στην βόρεια Εύβοια.

Ο κ. Παυλόπουλος, στη συνέχεια, απένειμε βραβεία σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, ενώ τίμησε τον εθελοντισμό στο πρόσωπο του ιερέα Ιωάννη Σεφέρη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο εθελοντισμός με όρους σχήματος δείχνει την συμβολή της εκκλησίας».

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος του δήμου Ελυμνίων-Αγίας Άννας–Μαντουδίου, Χρήστος Καλυβιώτης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την περιοχή και ειδικότερα που αποδέχτηκε να επιδώσει τιμητικές διακρίσεις σε όσους συνέβαλλαν στην κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Σημείωσε, προς τούτο, τη σημασία της συμβολής του κρατικού μηχανισμού, ευχαριστώντας όλες τις υπηρεσίες και τους εθελοντές.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Κώστας Μπακογιάννης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας σήμερα στην Λίμνη σε συμβολικό επίπεδο δείχνει ότι κάτι αλλάζει. «Έχουμε ανάγκη κάθε βοήθεια» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο ανταποκρίθηκε άμεσα ενώ η Διεύθυνση Δασών ήδη προχωρά τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως την Περιφέρεια είναι η ρητινοκαλλιέργεια και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ρητινοσυλλέκτες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

Αυτήν την ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την Ιερά Μονή Γαλατάκη και συνέχεια θα επιστρέψει στην Λίμνη όπου θα κηρύξει την έναρξη της διοργάνωσης Σκυλλίας 2016 δίνοντας την εκκίνηση στην κολυμβητική διαδρομή των 500 μέτρων όπου θα συμμετάσχουν νέοι έως 16 ετών.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.