Θεσσαλονίκη: Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της πόλης!

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της πόλης!

Ηλεκτρικά λεωφορεία πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η σοβαρή παρέμβαση στο δήμο θα είναι η ηλεκτροκίνηση. Θα έχουμε σύντομα ηλεκτρικό λεωφορείο που θα ξεκινάει από την περιοχή του Ασβεστοχωρίου και θα φθάνει μέχρι και την πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη όπου θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στο μετρό της πόλης ή σε άλλη γραμμή για να κινηθεί ο ενδιαφερόμενος δυτικά», ανέφερε ο κ Δανιηλίδης.
Επίσης αποκάλυψε πως «η συγκεκριμένη γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα της απόλυτα οικολογικής μετακίνησης. Σίγουρα θα υπάρξει οικονομική, περιβαλλοντική και συγκοινωνιακή μελέτη. Είναι βασικός άξονας που εξυπηρετεί πάνω από 250.000 πολίτες καθημερινά. Θέλουμε να υπάρξει σταθερή συνοικιακή εξυπηρέτηση η οποία θα είναι γρήγορη. Σήμερα θα να διανύσει κάποιος την συγκεκριμένη διαδρομή χρειάζεται 35-40 λεπτά μέχρι και μία ώρα, ενώ όταν θα υλοποιηθεί ο χρόνος θα κυμαίνεται κοντά στα 10 λεπτά».
Τέλος ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε πως «η χρηματοδότηση μπορεί να προέρθει από πόρους απορρόφησης ενός ποσού από το νέο ΕΣΠΑ, υπάρχει δέσμευση της πολιτείας ότι θα χρηματοδοτήσει μέρος του έργου, υπάρχει προσπάθεια του Δ. Θεσσαλονίκης για χρηματοδότηση από την παγκόσμια τράπεζα, καθώς και από ίδιους πόρους».

Πηγή: typosthes.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.