Η πρώτη ελληνική πόλη που έβαψε κόκκινους τους ποδηλατοδρόμους της

Η πρώτη ελληνική πόλη που έβαψε κόκκινους τους ποδηλατοδρόμους της

Είναι πόλη της Δυτική Θεσσαλίας και απασχολεί συχνά-πυκνά τα Media σχεδόν πάντα για κάποιον εξαιρετικό λόγο. Έχει λάβει τη διάκριση της πρώτης έξυπνης πόλης στην Ελλάδα ενώ κατέχει και ρεκόρ για τον αριθμό των ποδηλατών της.

Τα Τρίκαλα, είναι μια πόλη που συνδυάζει την ποιότητα ζωής, μια αστική ευγένεια και την πανέμορφη γεωγραφική της θέση. Χωρίς πολλές ανηφόρες-κατηφόρες, διαθέτει το καταλληλότερο έδαφος για ορθοπεταλιές, με τους κατοίκους, να έχουν αφήσει στο γκαράζ το αυτοκίνητο και να χαίρονται τις διαδρομές τους με τα δίκυκλα.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφ’ ότου βάφτηκε ο κεντρικός ποδηλατόδρομος των Τρικάλων, το χρώμα μπήκε για τα καλά στη ζωή των ποδηλατών. Εχει διαχωριστεί πλέον ολοκάθαρα ο δρόμος από την ειδική λωρίδα για τους ποδηλάτες και, με το έντονο αυτό χρώμα, που μάλιστα είναι ειδικής βαφής, για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, γίνεται μια ακόμη προσπάθεια για τη διαφύλαξη του χαρακτηρισμένου ποδηλατόδρομου και την ασφάλεια των ποδηλατών.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να πιστεύει ότι η ορθή οδηγική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στους οδηγούς ποδηλάτων. Ταυτοχρόνως, οι οδηγοί ποδηλάτων οφείλουν από την πλευρά τους να σέβονται ομοίως τους κανόνες οδήγησης και κίνησης εντός πόλης, όπου οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι.

Πηγή: bovary.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.