Η παρουσίαση του βιβλίου «Δημόσιες Σχέσεις» του Ραϋμόνδου Αλβανού στην Αθήνα

Η παρουσίαση του βιβλίου «Δημόσιες Σχέσεις» του Ραϋμόνδου Αλβανού στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Επίκεντρο παρουσίασαν το βιβλίου του Ραϋμόνδου Αλβανού:

«Δημόσιες Σχέσεις
Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας»

Εκδόσεις Επίκεντρο

Το βιβλίο παρουσίασαν:

Πρόδρομος Γιαννάς, καθηγητής Επικοινωνίας ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα
Γεώργιος Πανηγυράκης, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ραϋμόνδος Αλβανός, ο συγγραφέας, επιστημονικός συνεργάτης τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Τη συζήτηση συντόνισε η Μαίρη Ζαράνη, Agency Relationships Manager, εταιρεία Adweb – απόφοιτη του τμ. Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ραϋμόνδος Αλβανός, «Δημόσιες Σχέσεις», εκδόσεις Επίκεντρο

“Αυτό δεν είναι μια πίπα” γράφει ο Βέλγος ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ κάτω από μια ζωγραφιά που μοιάζει εντελώς με μία πίπα. Ο σπουδαίος αυτός πίνακας αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο την διάσταση μεταξύ εικόνας και πραγματικότητας. Έχει δίκιο ο μεγάλος ζωγράφος. Αυτό που φαίνεται στον πίνακά του δεν είναι μία πίπα. Δεν μπορείς να την αγγίξεις, δεν μπορείς να την καπνίσεις. Είναι η εικόνα μιας πίπας. Είναι η ζωγραφιά μιας πίπας που δημιουργεί στο μυαλό μας την εικόνα της.

Η εικόνα δεν είναι η πραγματικότητα αλλά όλοι μας λειτουργούμε με εικόνες οι οποίες σχηματίζονται ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, τη γνώση που εισπράττουμε και τη σχέση που έχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε με κάποιο άτομο, αντικείμενο, οργανισμό ή ιδέα.

Η αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα διαφέρει από την εικόνα που οι άλλοι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε έχουν για την πραγματικότητα. Οι παρεξηγήσεις, οι συγκρούσεις, οι καβγάδες ακόμη και οι πόλεμοι συχνά οφείλονται στη διαφορετική εικόνα που έχουμε για την πραγματικότητα σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Οι “Δημόσιες σχέσεις” (που ορίζονται και ως η επαγγελματική διαχείριση της εικόνας) με τη δεοντολογία, τις έννοιες και τις τεχνικές που προτείνουν έχουν ως στόχο την προσπάθεια κατανόησης του άλλου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συνεργασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της επικοινωνίας.

Φωτογραφίες – βίντεο: Bookia.gr

 

bookia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.