Η ασυνήθιστη διαφήμιση της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας

Η ασυνήθιστη διαφήμιση της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας

Το χιούμορ, η εφευρετικότητα, η αλληλεγγύη, η σύγχρονη ματιά, η αποδοχή και οι διευρυμένοι ορίζοντες είναι χαρακτηριστικά που, δυστυχώς, δεν συναντάμε συχνά στο επάγγελμα του αστυνομικού. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. 

Γι′ αυτό και η διαφήμιση που δημιούργησε η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίαςμε στόχο να προσελκύσει νέους ανθρώπους στους κόλπους της και να ενισχύσει το προσωπικό της, ήρθε ως δώρο εξ ουρανού. 

 

 

Η καμπάνια της New Zealand Police, την οποία επιμελήθηκε η διαφημιστική Ogilvy, επικεντρώνεται στο στοιχείο της ποικιλομορφίας, σε μια προσπάθεια να τραβήξει το ενδιαφέρον ανθρώπων από κάθε φυλή και κοινωνικό υπόβαθρο ούτως ώστε να διαμορφωθεί μια αστυνομική μονάδα που θα κατανοεί και θα εκπροσωπεί καλύτερα τις διαφορετικές κοινότητες από τις οποίες αποτελείται η Νέα Ζηλανδία. 

Στο 3λεπτο βίντεο πρωταγωνιστούν 70 αληθινοί αστυνομικοί, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές οπτικές τους και τις ανάγκες που έχει ένα σύγχρονο αστυνομικό σώμα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε αργότερα η Ogilvy, η υπέροχη αυτή διαφήμιση οδήγησε σε αύξηση της επισκεψιμότητας του newcops.co.nz κατά 898% και σε αύξηση της δημιουργίας προφίλ νέων υποψηφίων αστυνομικών κατά 615%, μόλις την πρώτη εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της. 

Άντε και στα δικά μας.

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.