Απάντηση του Γιώργου Μαντζούρα στην Μαρία Αντωνίου για το Αστυνομικό Μέγαρο

Απάντηση του Γιώργου Μαντζούρα στην Μαρία Αντωνίου για το Αστυνομικό Μέγαρο

Απάντηση στις δηλώσεις της Μαρίας Αντωνίου για το Αστυνομικό Μέγαρο έδωσε και ο Γιώργος Μαντζούρας, ως “αδαής” πολίτης που συμμετείχε στην προσπάθεια διάσωσης του Οθωμανικού Στρατώνα. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου επέρριψε ευθύνες και “σε ομάδες πολιτών που με επικεφαλής τον σύλλογο Σπασμένο Ρόδι πολεμούσαν από το 2013 το συγκεκριμένο έργο, υποστηριζόμενοι – και αυτό οφείλω να το καταγγείλω  σήμερα – από τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και ζητούσαν να υποκαταστήσουν το Αρχαιολογικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων”.

Η απάντηση του κ. Μαντζούρα

Οι (κατά την βουλευτίνα μας Μ.Αντωνίου) “ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ” από τη Μύηση, το Σπασμένο Ρόδι, την Κινηματογραφική Λέσχη, μαζί με πολλούς άλλους διακεκριμένους συμπολίτες ΟΛΩΝ των πολιτικών πεποιθήσεων (μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακοί καθηγητές), κατάφεραν με έντιμο παρότι άνισο αγώνα, να κερδίσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την κήρυξη του στρατώνα Μαθιουδάκη ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο της πόλης μας.

Κι αυτό, παρά το λυσσαλέο αγώνα κάποιων πολιτικών μας για την άμεση κατεδάφιση του μνημείου, ώστε να κτισθεί εκεί ακριβώς (κι όχι σε ΚΕΝΟ οικοπεδο που υπήρχε δίπλα), το νέο αστυνομικό κτήριο, που πράγματι χρειάζεται η πόλη.
Εάν η πρότασή μας είχε εξαρχής γίνει από αυτούς δεκτή, αν είχαν δεχθεί από τότε την προσφορά του διπλανού οικοπέδου από το Δήμο, το αστυνομικό κτήριο ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΤΙΣΘΕΙ..
Στο τέλος αυτής της υπόθεσης, η πόλη θα έχει ένα νέο αστυνομικό κτήριο (έστω κι αν θα έχει κτισθεί με καθυστέρηση), θα έχει επίσης σώσει και ένα ιστορικό της μνημείο. Κι ελπίζω ότι το μνημείο θα το έχει αξιοποιήσει κιόλας ,έτσι όπως του αρμόζει.
Τότε, όλοι εμείς οι “αδαείς πολίτες” όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, που αγωνιστήκαμε γιαυτό, θα είμαστε περήφανοι. Ενώ κάποιοι από τους τοπικούς κομματάρχες και πολιτικούς μας, θα έχουν στιγματισθεί ανεπανόρθωτα, ενώπιον της ιστορίας της πόλης…”

Γιώργος Μαντζούρας

Leave a Reply

Your email address will not be published.