Η Ο. Τελιγιορίδου: Εκδήλωση μνήμης υπέρ των αγωνιστών και θυμάτων του Μακεδονικού Αγώνα στην Αθήνα

Η Ο. Τελιγιορίδου: Εκδήλωση μνήμης υπέρ των αγωνιστών και θυμάτων του Μακεδονικού Αγώνα στην Αθήνα

Φόρο τιμής ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων κ.Νικόλαου Βούτση απέδωσε σήμερα στην εκδήλωση μνήμης των αγωνιστών και θυμάτων του Μακεδονικού αγώνα η βουλευτής Σύριζα Καστοριάς, κ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία των Δυτικο-Μακεδονικών Σωματείων Αθηνών και έλαβε χώρα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο σύνταγμα συμμετείχαν Δυτικό-Μακεδονικά σωματεία καθώς επίσης και σωματεία από την Βόρεια Ελλάδα.

Η τελετή ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών, υπέρ των Αγωνιστών και Θυμάτων του Μακεδονικού Αγώνα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την κ. Τελιγιορίδου καθώς και από πολιτικούς, στρατιωτικούς και πολιτειακούς φορείς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και πολιτικό μνημόσυνο στην αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, (στην Παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου), με ομιλητή τον κ. Θωμά Π. Πέννα, και θέμα: ‘Μακεδονικός Αγώνας – Βαλκανικοί Πόλεμοι’ ” Η πολιτεία απέδωσε φόρο τιμής υπέρ των αγωνιστών και θυμάτων του Μακεδονικού αγώνα που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας αλλά και της Μακεδονίας μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία” επισήμανε μετά το πέρας των εκδηλώσεων η κ. Τελιγιορίδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.