Εφορία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: Εγκαίνια του Αρχοντικού Τσιατσιαπά

Εφορία Αρχαιοτήτων Καστοριάς: Εγκαίνια του Αρχοντικού Τσιατσιαπά

To Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η  Εφορεία  Αρχαιοτήτων Καστοριάς με αφορμή την ολοκλήρωση  των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013,  σας προσκαλούν στα εγκαίνιά του  που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  30 Ιουνίου 2017 και  ώρα 7.30 μ.μ.

Το Αρχοντικό Τσιατσιαπά στη βόρεια παραλία της πόλης, εξαιρετικό δείγμα αστικής οικίας των μέσων του 18ου αιώνα και τεκμήριο της ιστορίας και του πολιτισμού της Καστοριάς, θα αποδοθεί στο κοινό ως  επισκέψιμο μνημείο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλούσιο παρελθόν του,  να θαυμάσουν τις εξαιρετικές τοιχογραφίες και τις ξύλινες διακοσμήσεις του  και να ταψιδέψουν στην εποχή των πρώτων ιδιοκτητών του.

Μέσα σε αυτήν την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που αποπνέει το Αρχοντικό την περίοδο της οικονομικής ευημερίας της πόλης, θα ακολουθήσει πάρτυ στην αυλή του με χορούς από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου οι καστοριανοί ταξίδευαν στο πλαίσιο των εμπορικών τους δραστηριοτήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.