Ενημερωτική ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία

Ενημερωτική ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία

Σήμερα (23-11-2017) το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα σε χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, την οποία παρακολούθησε το αστυνομικό προσωπικό. H ευαισθητοποίηση για την Ενδοοικογενειακή Βία και η ιδιαιτερότητα του ρόλου της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών, αποτέλεσε το θέμα της παρουσίασης με ομιλητές στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς (Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο). Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος για διαχείριση και αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που  απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας στο εν λόγω θέμα, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού των υπηρεσιών της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.