Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες αμερικανίδων πεζοναυτών στο Facebook

Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες αμερικανίδων πεζοναυτών στο Facebook

Υψηλόβαθμα μέλη του Κογκρέσου καταδίκασαν την ηλεκτρονική διανομή άσεμνων φωτογραφιών γυναικών που υπηρετούν στο σώμα των Πεζοναυτών, μέσω της δημοσίευσής τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ζητούν από το στρατιωτικό σώμα να διεξαγάγει πλήρη έρευνα για το ζήτημα αυτό.

Η ανεξάρτητη εφημερίδα “The Marine Corps Times” που παρουσιάζει θέματα σχετικά με τη ζωή και τη δράση των Πεζοναυτών, δημοσίευσε έγγραφο που αναφέρεται στην υπόθεση αυτή και περιγράφει την ύπαρξη ενός δικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το έγγραφο περιγράφει μία κλειστή ομάδα με τη συμμετοχή περίπου 30.000 μελών στο Facebook. Σύμφωνα με την εφημερίδα στην ομάδα αυτή δημοσιεύτηκαν άσεμνες φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στους Πεζοναύτες, ενώ σε μερικές από αυτές υπήρχαν προσωπικά στοιχεία τους, όπως το όνομα τους, ο βαθμός τους, αλλά και η μονάδα στην οποία υπηρετούν.

Εκπρόσωπος του Σώματος των Πεζοναυτών δήλωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των στελεχών που ενδεχόμενα εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.

Ο πρόεδρος της Αμυντικής Επιτροπής στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Μακ Θόρνμπερι από το Τέξας, αλλά και ο Δημοκρατικός Άνταμ Σμιθ που επίσης συμμετέχει στην επιτροπή, ζήτησαν ξεχωριστά τη διεξαγωγή έρευνας για το ζήτημα που έχει προκύψει.

“Η ανάρμοστη συμπεριφορά αυτού του είδους είναι συνολικά απαράδεκτη. Αναμένω από το Σώμα των Πεζοναυτών να διερευνήσει την υπόθεση αυτή στο σύνολό της με τις απαραίτητες συνέπειες γι’ αυτούς που είχαν συμμετοχή,” ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Θόρνμπερι.

Ο Σμιθ έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας των θυμάτων τονίζοντας ότι: “Η συμπεριφορά αυτή, από τους Πεζοναύτες, αλλά και πρώην Πεζοναύτες είναι υποτιμητική, επικίνδυνη, αλλά και συνολικά απαράδεκτη.”

Ωστόσο, η αρμόδια δικαστική υπηρεσία ερευνών του Σώματος των Πεζοναυτών δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις, ενώ οι φωτογραφίες δεν είναι πλέον δημοσιεύσιμες.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο τον Μάιο του 2016, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν περίπου 6.000 αναφορές σεξουαλικής παρενόχλησης το 2015. Ο αριθμός αυτός των αναφορών είναι ίδιος με τον αριθμό των αναφορών σεξουαλικής παρενόχλησης που καταχωρήθηκαν το 2014, ενώ πολλά περιστατικά δεν καταγγέλλονται επίσημα.

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.