Δασκάλα στην Κρήτη κατηγορείται πως κλείδωσε μαθητές στην τάξη

Δασκάλα στην Κρήτη κατηγορείται πως κλείδωσε μαθητές στην τάξη

Θύμα αγριότητας φέρεται να έπεσε μαθητής της πρώτης δημοτικού σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του, προκαλώντας σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης.

Το 7χρονο αγοράκι έμεινε κλειδωμένο στη σχολική τάξη μαζί με έναν ακόμη συμμαθητή του ως ένδειξη τιμωρίας επειδή δεν ολοκλήρωσαν εγκαίρως την εργασία τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο «ΚΡΗΤΗ TV» και το neakriti.gr, η μητέρα του παιδιού που έχει ήδη καταθέσει μήνυση.

Από την πλευρά της, όμως, η δασκάλα φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά το περιεχόμενο της καταγγελίας και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Στην τάξη χωρίς διάλειμμα

Το περιστατικό φαίνεται να εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα με τα δυο παιδιά να παραμένουν εγκλωβισμένα στην τάξη χωρίς διάλειμμα και για τουλάχιστον δυο ώρες, μέχρι να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Το αγοράκι επέστρεψε το μεσημέρι σοκαρισμένο στο σπίτι με τους γονείς του να αρνούνται να πιστέψουν αρχικά όσα τους εξιστόρησε. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού, πήγαν στο σχολείο και αφού επιβεβαίωσαν το γεγονός κατέφυγαν στην αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος της δασκάλας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα του 7χρονου, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η δασκάλα πίεζε πολύ το μικρό μαθητή ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο φόρτο των εργασιών. Η οικογένεια ζήτησε τη συνδρομή λογοθεραπευτή και την παραπομπή του σε τμήμα ένταξης, ωστόσο όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς η οικογένεια του μικρού μαθητή κάνει λόγο για συστηματικό bullying και ζητά την απομάκρυνση της δασκάλας από το σχολικό περιβάλλον.

Πηγή: neakriti.gr
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.