ΔΕΥΑ Καστοριάς: «Εμπρός γκρεμός & πίσω ρέμα»

ΔΕΥΑ Καστοριάς: «Εμπρός γκρεμός & πίσω ρέμα»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καστοριάς, μετά την παραίτηση του τέως Προέδρου Ζαχαρία Παύλου και τον καταγγελτικό λόγο του!

«Σιχάθηκα» ήταν η λέξη που …κλείδωσε τη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή Αγγελή στον Δήμο Καστοριάς, όπου στη συνέχεια αναχώρησε για τη μακρινή Αυστραλία, προφανώς για να μην βλέπει και να μην ακούει αυτά που γίνονται, αλλά και αυτά που δεν γίνονται στην πολύπαθη Δημοτική Επιχείρηση «φαινόμενο» για τη Χώρα!

Τη θέση του Προέδρου στη ΔΕΥΑΚ διαδέχθηκε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς ο Γεώργιος Μπαμπάκος, μέχρι πρότινος (αμειβόμενος) Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης. Σημειώνεται πως στην πρώτη απόφαση που εισήγαγε ο ίδιος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ήταν η αμφιλεγόμενη αύξηση της μηνιαίας προσωπικής του αποζημίωσης στα 1.720 ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο διπλάσιο εκείνου του προκάτοχου Προέδρου κ. Παύλου.

«Τα 1.720 ευρώ είναι απαραίτητα για να απασχολούμαι πλήρως με τα καθήκοντα που αναλαμβάνω ως Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ» ψέλλισε ο ίδιος λαμβάνοντας το λόγο στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς όταν προκλήθηκε από συναδέλφους του της μείζονος αντιπολίτευσης, για την κατακόρυφη άνοδο του μισθού του, σε μια καταχρεωμένη Δημοτική Επιχείρηση που οφείλει σε τρίτους περισσότερα από 8 εκ. ευρώ!

Δεν μένει όμως σ’ αυτά, η μεροληπτική πολιτική επιλογή της σημερινής Διοίκησης, αλλά συνεχίζει να αυξάνει τις έμμεσες προσλήψεις προσωπικού, είτε με τη μορφή προσωπικών διακρίσεων και τη μέθοδο της «απ’ ευθείας ανάθεσης παροχής υπηρεσιών» είτε με τη μορφή «πρακτικής άσκησης» φοιτητών ΤΕΙ με υποκειμενικά κριτήρια πίσω από τις πόρτες των κλειστών προεδρικών και διευθυντικών γραφείων.

Από την άλλη, καμία προσπάθεια δεν επιχειρείται για την αναγκαία πρόσληψη εξιδεικευμένου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού, που τόσο ανάγκη έχει, για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καστοριάς. Καμία προσπάθεια δεν επιχειρείται επίσης για ένταξη έργων στο ΣΕΣ και ΕΣΠΑ. Σε τέλμα μελετών βαλτώνουν ακόμη υποθέσεις προηγούμενων Διοικήσεων.

Οι συνεχείς βλάβες με καθημερινή συχνότητα, η αμφιβόλου ποιότητας πόσιμο νερό λόγω τακτικής θολότητας στις πηγές υδροδότησης, αλλά και τα μεγάλα τμήματα του δικτύου ύδρευσης που …ρέουν σε αμιαντοσωλήνες, είναι η «κορυφή παγόβουνου» των προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος με την Διοίκηση. Μια Διοίκηση ωστόσο που φυλλοροεί, αφενός από την αποχή μελών τακτικών συμμετοχών τους σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, αφετέρου από τις παραιτήσεις εκείνων, όπου η μια ακολουθεί την άλλη!

Πάντως, οι 40.000 κάτοικοι του Καλλικρατικού Δήμου Καστοριάς με ιώβεια υπομονή αναμένουν ποιότητα στις παροχές του πόσιμου νερού, άμεση βελτίωση των εγκαταστάσεων για να «απολαμβάνουν» καθημερινά το συγκεκριμένο αγαθό της φύσης, καθώς και ενημέρωση των δράσεων. Η άμεση τηλεφωνική ανταπόκριση που προϋπήρχε στην Επιχείρηση δεν υφίσταται πλέον στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ αλλά ούτε και η τακτική ενημέρωση σε τοπικά μέσα επικοινωνίας, αποκαλύπτοντας τη «γύμνια» του ερασιτεχνισμού ή την ενοχή;

 dimotikanea.gr

2 Responses to "ΔΕΥΑ Καστοριάς: «Εμπρός γκρεμός & πίσω ρέμα»"

 1. vanis nikos   27 Μαρτίου, 2017 at 2:52 μμ

  Ομόφωνα αθώους κήρυξε το Πρωτοδικείο Καστοριάς. ΔΕΥΑΚ Καστοριάς. έγκλημα στον Αλιάκμονα.

  27 Μαρτίου 2017 20 φεβρουαρίουτο Πρωτοδικείο Καστοριάς. κήρυξε Ομόφωνα αθώους των κατηγορούμενων της ΔΕΥΑΚ Καστοριάς Για μόλυνση του Αλιάκμονα ΣΤΟΝ παραπόταμο Γκιόλι .“για άλλη μια φορά,η Δικαιοσύνη «Δεν σταθηκε στις αρχές της. της ισονομίας και ισοπολιτείας .«Περιμένουμε να ασκήσει έφεση Από τον Εισαγγελέας Εφετών Δυτ. Μακεδονίας ΚΟΖΑΝΗΣ αυτεπάγγελτα . η Εθελοντική Περιβαλλοντολογική Οργάνωση “Αλιάκμων Greece” στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και την προσφυγή τους στην δικαιοσύνη. elliniko fenomeno.gr

  Απάντηση
 2. vanis nikos   19 Απριλίου, 2017 at 4:11 μμ

  20 φεβρουαρίουτο Πρωτοδικείο Καστοριάς. κήρυξε Ομόφωνα αθώους των κατηγορούμενων της ΔΕΥΑΚ Καστοριάς Για μόλυνση του Αλιάκμονα

  17 Απριλίου 2017 https://youtu.be/aHZykQG7ric

  Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.