Για 12η Χρονιά Επίσκεψη Υπότροφων Φοιτητών & Επιστημόνων του ΥΠΠΟ στην Καστοριά

Για 12η Χρονιά Επίσκεψη Υπότροφων Φοιτητών & Επιστημόνων του ΥΠΠΟ στην Καστοριά

Για άλλη μια χρονιά πρόκειται να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας, το Σάββατο 5 Αυγούστου, εκπαιδευτική εκδρομή ξένων φοιτητών και επιστημόνων του Υπουργείου Πολιτισμού, που στην πλειοψηφία τους φοιτούν σε  Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.

Οι 48 φοιτητές φέτος, προερχόταν   από 25 χώρες του κόσμου και θα  επισκεφτούν την Καστοριά στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο 45ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας  αλλά και εμβάθυνσης στο σύγχρονο και παλαιότερο ελληνικό πολιτισμό με μαθήματα αρχαιολογίας, λαογραφίας, ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορίας του ελληνικού έθνους, πολιτισμού και παραδοσιακού χορού.

Το πρόγραμμά τους  που έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Περαία Θεσσαλονίκης  και περιλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές μία από τις οποίες και στην περιοχή μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, για άλλη μια χρονιά, στηρίζει έμπρακτα  την υλοποίηση της εν λόγω επίσκεψης. Τα παιδιά αυτά θα έχουν  την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας και μπορούν να γίνουν πρεσβευτές διάδοσης του πολιτισμού μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.