Γερμανία: Μετά από 12 χρόνια δεν είναι η ισχυρότερη οικονομία

Γερμανία: Μετά από 12 χρόνια δεν είναι η ισχυρότερη οικονομία

Οι αριθμοί για την οικονομία της Γερμανίας στο ξεκίνημα του 2017 δεν είναι οι αναμενόμενοι, δείχνοντας σημαντική επιβράδυνση σε σύγκριση με την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Οι αριθμοί για την οικονομία της Γερμανίας στο ξεκίνημα του τρίτου τριμήνου του 2017 δεν είναι οι αναμενόμενοι, δείχνοντας σημαντική επιβράδυνση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ισχυρά κράτη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο δείκτης σύνθετων προμηθειών της IHS Markit έπεσε στις 54.7 μονάδες τον Ιούλιο από 56.4 που ήταν τον Ιούνιο, συνιστώντας το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 10 μηνών και το πρώτο χαμηλό μετά από 12 χρόνια που τοποθετεί τη Γερμανία πίσω από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Παρόλ’ αυτά, τα στοιχεία μαρτυρούν μια σταθερή μηνιαία αύξηση μεταξύ 0.4% και 0.5% για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς συνολικά στις χώρες με ευρώ ο σύνθετος δείκτης PMI έπεσε στις 55.7 μονάδες τον Ιούλιο, αν και η οικονομία των εν λόγω χωρών παραμένει σε καλή τροχιά για να διατηρήσει την ταχύτητα επέκτασής της ο τρέχον τρίμηνο.

«Μπορεί οι έρευνες να καταλήγουν σε ένα ελαφρύ πάγωμα του ρυθμού ανάπτυξης τον Ιούλιο, ωστόσο συνολικά η εικόνα εξακολουθεί να είναι ενθαρρυντική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Chris Williamson, ο επικεφαλής οικονομολόγος επιχειρήσεων της IHS Markit και πρόσθεσε: «Ενώ όλες οι χώρες της Ζώνης παρατηρούν συνεχόμενη και ισχυρή ανάπτυξη στις οικονομίες τους καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του 2017, η γενική επιβράδυνση του ρυθμού επέκτασης θα καταστήσει πιο προσεκτική τη χάραξη πολιτικής της ΕΚΤ».

 

 Πηγή: thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.