Βρετανία: Ένας στους τρεις νεαρούς δηλώνει gay ή bisexual

Βρετανία: Ένας στους τρεις νεαρούς δηλώνει gay ή bisexual

Ως gay ή bisexual αυτοπροσδιορίζεται ένας στους τρεις νέους, ηλικίας 16 έως 22 ετών, στη Βρετανία, σύμφωνα με νέα έρευνα για λογαριασμό του BBC Newsbeat που επιχειρεί να καταγράψει τις διαφορές στη σεξουαλικότητα από γενιά σε γενιά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε απ’ το ινστιτούτο Ipsos σε δείγμα περίπου 3.000 ατόμων που χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους. Ειδικότερα, τη γενιά  Z ηλικίας 16 έως 22, τη γενιά Y ηλικίας 23 έως 37, τη γενιά  X ηλικίας 38 έως 51 και τους baby boomers 52 έως 71.

Απ’ αυτήν προέκυψε επίσης ότι το 9% της γενιάς Z  έλκεται εξίσου απ’ τα δύο φύλα, συγκριτικά με μόλις 1% της ομάδας των baby boomers. Το βρίσκουν άλλωστε πιο εύκολο για άτομα της ηλικίας τους, της γενιάς Ζ δηλαδή, να δηλώνουν κάτι τέτοιο.

Επίσης, περίπου το 10%  της γενιάς Z κάνει λόγο για σημαντική προκατάληψη κατά των gay, bisexual και trans ανθρώπων, με μόλις το 1% των baby boomers να μοιράζεται την ίδια άποψη. Η διαφορετικότητα ανάμεσα στις δύο γενιές προκύπτει και απ’ την άποψη που έχουν περί ρατσισμού λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, με το 20% της γενιάς Z να υποστηρίζει ότι αποτελεί σοβαρό θέμα, την ώρα που μόλις το 6% των baby boomers ενστερνίζεται αυτή την άποψη.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι το 86% των ανθρώπων ηλικίας 50-60 ετών, δηλαδή της γενιάς των baby boomers, δηλώνουν ετεροσεξουαλικοί, ποσοστό που φτάνει το 85% στη γενιά X και το 71% στη γενιά Y.

Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.