Αυτή η κουνελότρυπα κρύβει ένα ανείπωτο μυστικό

Αυτή η κουνελότρυπα κρύβει ένα ανείπωτο μυστικό

Ο περαστικός δεν θα συγκινηθεί από τη θέα και πιθανότατα δεν θα ξοδέψει δεύτερη ματιά στη «βαρετή» κουνελότρυπα του Σροπσάιρ της Αγγλίας.

Και πολύ κακώς, καθώς ήδη από την είσοδό της κάτι μοιάζει περίεργο. Πόσο μάλλον όταν βρεθείς στο εσωτερικό της, με τις «αψίδες» να αποκαλύπτουν ανθρώπινη δράση.

Το μυστηριώδες σπήλαιο εκτιμάται πως είναι πάνω από 700 χρονών και ανήκει στους Ναΐτες Ιππότες!

ssrhrropassiierrstee1

Το πάμπλουτο μοναστικό τάγμα της μεσαιωνικής Ευρώπης που δάνειζε σε βασίλεια και λειτουργούσε συνωμοσιολογικά, αφήνοντας κληρονομιά επικών προδιαγραφών μυστήρια.

Γιατί μπορεί κάποτε οι Ναΐτες να προστάτευαν τους χριστιανούς προσκυνητές στους Αγίους Τόπους παίρνοντας όρκους ιερούς φτώχειας, αγνότητας και υπακοής, σύντομα όμως ξεπήδησαν ως μυστικιστική σέχτα που με τα αμύθητα πλούτη τους κρύβονταν πίσω από πολλά.

ssrhrropassiierrstee2

Και μπορεί να εξαφανίστηκαν κατά τον 14ο αιώνα, όταν ο γάλλος ηγεμόνας τους πέταξε στην πυρά, κάποια παρακλάδια τους αναβίωσαν ωστόσο κατά το 1804, αν δεν κρύβονταν φυσικά πίσω από την ίδρυση της μασονίας και του ελευθεροτεκτονισμού.

Οι Φτωχοί Συστρατιώτες του Τάγματος του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα, όπως ήταν το επίσημο όνομα των Ναΐτων, έχουν γεννήσει πλήθος θρύλων, μυστηρίων και μυστικών και τι καλύτερος τρόπος να φανεί αυτό από ένα σκοτεινό σπήλαιο;

ssrhrropassiierrstee3

Μέσα στο οποίο υπάρχει ένα καλοδιατηρημένο δαιδαλώδες δίκτυο διαδρόμων, αλλά και απομεινάρια της δράσης του ιπποτικού τάγματος, όπως μια κολυμπήθρα. Το σπήλαιο εντοπίστηκε συμπτωματικά από έναν 33χρονο Βρετανό, κάποιον Michael Scott, ο οποίος δεν πείστηκε ότι η κουνελότρυπα ήταν απλώς μια φωλιά…

newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.