Απολογισμός της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Μακεδονίας, με πολιτική αντιπαράθεση

Απολογισμός της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Μακεδονίας, με πολιτική αντιπαράθεση

Με πολιτικού χαρακτήρα αντιπαράθεση και εκατέρωθεν «σκληρές» δηλώσεις, συζητήθηκε το απόγευμα,  ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφερειακής αρχής στην Κοζάνη.

Στην διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα τον απολογισμό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, δέχθηκε τα  «πυρά» από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρώην Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, ο οποίος  τον κατηγόρησε για κακοδιαχείριση και αναποτελεσματικότητα και σημείωσε ότι «έχει καταστήσει την Περιφέρεια ουρά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» , εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη και  χωρίς να διαθέτει όλα αυτά τα χρόνια, επιχειρησιακό περιφερειακό σχέδιο».

Σε υψηλούς τόνους κριτικής ήταν και η τοποθέτηση-δήλωση της επικεφαλής συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, η οποία ανέφερε ότι «η Περιφερειακή αρχή διέψευσε όσα υποσχέθηκε προεκλογικά και βρέθηκε λειψή» , ενώ έχει επιδείξει πολύ χαμηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς, χάνοντας 230 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και έχοντας την τελευταία θέση πανελλήνια στην απορροφητικότητα ,με μόλις 1, 8%.

Πολιτική κριτική άσκησε και ο επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης Γιάννης Βήττας , υπογραμμίζοντας στην ομιλία του ότι «ο απολογισμός της Περιφερειακής αρχής ακούστηκε όπως ο απολογισμός για τα δύο χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τα όσα αναφέρθηκαν είναι ένας προϋπολογισμός συνεχώς μειούμενος».

Πιο συναινετικός ήταν  ο Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος ως επικεφαλής συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης,   υποστήριξε ότι «οι πρωτοβουλίες που έλαβε η περιφερειακή αρχή ήταν σημαντικές σε αρκετές περιπτώσεις για τους πολίτες, ωστόσο μέσα σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που απαιτείται , μπορεί και πρέπει να κατατίθενται προτάσεις και από την Αντιπολίτευση και να γίνονται αποδεκτές από την περιφερειακή αρχή».

Απαντώντας στην κριτική που έγινε , ο Περιφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «διαψεύσθηκαν  όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι δεν θα γίνει η μονάδα  ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ  5  που ήδη κατασκευάζεται, όπως και ότι δεν θα γίνει η Σχολή Πυροσβεστών που ήδη ξεκίνησε , καθώς και  ότι θα έρθουν τα τοξικά απόβλητα στην περιοχή που σχεδίασε η προηγούμενη Κυβέρνηση και έχουν αποτραπεί τώρα , τόσο με πολιτική απόφαση όσο και με δικαστική».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία χαρακτήρισε «στείρα την αντιπολίτευση» και έκανε λόγο για «κιτρινισμό», σημειώνοντας  επίσης την επιτυχία που υπήρξε με την απόφαση για το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έγινε αποδεκτό και  απέσπασε πολύ θετικά σχόλια και στην Ευρώπη. Επεσήμανε επίσης ότι «η Περιφέρεια διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο, προχωρά σε εξειδικευμένα έργα και παρεμβάσεις και πρωτοπορεί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published.