Ανακοίνωση αποτελεσμάτων του 1ου Μανδακάσειου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2016

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων του 1ου Μανδακάσειου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2016

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», έχει την χαρά και τη τιμή να ανα-κοινώσει τα αποτελέσματα των φωτογραφικών έργων που διακρίθηκαν στον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο «Τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης & Πολιτισμού», όπως αυτά προέκυψαν από την κρίση της 7μελούς καλλιτεχνικής επιτροπής αξιολόγησης. Ήταν μεγάλη η πρόκληση και η ευθύνη, ώστε να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαδικασία βαθμολόγησης, υπολογίζοντας πολλές παραμέτρους επιλεξιμότητας, οι οποίες δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στο τεχνικό ζήτημα λήψης της φωτογραφίας αλλά δίνοντας έμφαση σε κριτήρια, όπως η πρωτοτυπία, η διασύνδεση των μνημείων με την κοινωνία, η φόρμα και το περιεχόμενό της.

Τα φωτογραφικά έργα που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία ήταν 101 εκ των οποίων διακρίσεις έλαβαν 11 για την κατηγορία των ενηλίκων και 14 για την κατηγορία των μαθητών.

Σύντομα, θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα πραγματοποίησης της τελετής βράβευσης και έκθεσης των φωτογραφιών στο Αρχοντικό Βέργουλα.

Η Ακαδημία μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού της, δια-κριθέντες και μη, ευελπιστώντας το «ευ αγωνίζεσθαι» να διέπει πάντα τη ζωή τους μέσα από πράξεις δημιουργίας, προσφοράς και πολιτισμού, καλλιεργώντας υγιή πρότυπα στη σημερινή μας κοινωνία και αναδεικνύοντας την μεγάλη μας ιστορία και πολιτισμική κληρονομιά.

Εκ της Διοίκησης

Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης

πρόεδρος

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή

Πρόεδρος

Ιωάννης Τσακιρίδης

Τα μέλη

Δρ. Λεωνίδας Πουλιόπουλος, Χαρά Ανδρεάδη, Χρήστος Κοτορένης, Ιωσήφ Χατζητιμοθέου, Παναγιώτης Μπάτος, Δωροθέα Χαρίτωνα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΟΙ

1ο Βραβείο: Γώγος Στέφανος – Τρίκαλα

Α/Α: 40

Τίτλος: Παίζοντας στο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς

Τόπος: Παλαιοκαρυά Τρικάλων

Ημερομηνία Λήψης: 8 Ιουλίου 2016

Περιγραφή: Το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς είναι μονότοξο σε ένα βραχώδες στένωμα του ομώνυμου φαραγγιού για να γεφυρώσει τον Παλιοκαρυώτη ή ρέμα της Γκρόπας, εξυπηρετώντας έτσι την επικοινωνία μεταξύ Πύλης, Παλαιοκαρυάς και Μεσοχώρας. Χτίστηκε κάπου ανάμεσα στα 1500 με 1550, έχει μήκος 26 μέτρα, άνοιγμα τόξου 19 μέτρα και ύψος από την κοίτη του ποταμού 10 μέτρα, ενώ πίσω του πέφτει εντυπωσιακός ένας πανέμορφος καταρράκτης ύψους 12 μέτρων, που συνεχίζει σ’ έναν μικρότερο ύψους 2 μέτρων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

2ο Βραβείο: Γκιζάρης Γιώργος – Αθήνα

Α/Α: 32

Τίτλος: Ίσις

Τόπος: Διόν Πιερίας

Ημερομηνία Λήψης: 2015

Περιγραφή: Αναλογική Φωτογραφία. Ιερό Ίσιδος. Ελληνιστικό άγαλμα της Θεάς

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

3ο Βραβείο: Μουζάκης Στέλιος – Νέο Ηράκλειο, Αθήνα

Α/Α: 22

Τίτλος: Ιερά μονή Αυγού Ερμιονίδος

Τόπος: Δίδυμα Ερμιονίδας. Αργολίδα.

Ημερομηνία Λήψης: 2 Οκτωβρίου 2011

Περιγραφή: Χωρίο Δίδυμα. Έχει δύο ναούς. Τον δισυπόστατο ναό του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Θεοδώρας, λαξευμένο μέσα στο βράχο, φέρει τοιχογραφίες του 17ου αι. Ως και το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του 11ου-12ου αι. με τον τρούλλο του να εξέχει του κτιρίου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία στη σελίδα: http://mandakasis-academy.blogspot.gr/2017/04/1-2016.html 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.