Αίγινα: Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου κατηγορούμενου

Αίγινα: Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου κατηγορούμενου

Σοβαρότατη εξέλιξη στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους συνέβη σήμερα Πέμπτη. Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του 77χρονου οδηγού του ταχύπλοου παραιτήθηκε από την εκπροσώπηση του. Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο λόγος για την κίνηση του αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο 77χρονος κατηγορούμενος είναι πρώτους του ξάδελφος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του.

Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.