Έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι – Αναλυτικοί πίνακες για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι – Αναλυτικοί πίνακες για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Έχοντας ήδη προκαλέσει σημαντικές χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ο Βίκτωρ, ετοιμάζεται να κορυφώσει την επίδρασή του στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη, 19/1 έως και το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου, χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε αρκετές πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, και βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και στις νησιωτικές περιοχές. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη θα είναι ισχυρά στη Θεσσαλία, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Στερεά, στις Σποράδες και στην Εύβοια, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το βράδυ της Τετάρτης 18/01 και το ξημέρωμα της Πέμπτης 19/01 (πατήστε πάνω τους για μεγέθυνση).

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Πέμπτης 19/1.

argow kas nes

Leave a Reply

Your email address will not be published.