1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουτυρώνουμε ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνειά του.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με το μείγμα κανέλα-ζάχαρη. Κρατάμε 2 κ.σ. από το μείγμα για να πασπαλίσουμε στο τέλος τη σφολιάτα.
- Ρολάρουμε από τη μακριά πλευρά σφιχτά και δημιουργούμε έναν κύλινδρο (ρολό).
- Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά.
- Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. και βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί αφήνοντας 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
- Πασπαλίζουμε με το έξτρα μείγμα κανέλα-ζάχαρη από πάνω.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η ζάχαρη από πάνω.
Πηγή: akispetretzikis.com