Το σύμπαν είναι πιο «πυκνοκατοικημένο» – Στα δύο τρισεκατομμύρια οι γαλαξίες

Οι γαλαξίες που υπάρχουν στο «ορατό και μη ορατό» από τη Γη σύμπαν, υπολογίζονται στα δύο τρισεκατομμύρια, 20πλάσιοι έναντι της προηγούμενης εκτίμησης, που ήταν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες.

Οι «φουσκωμένες» εκτιμήσεις, που βασίζονται σε τρισδιάστατη ανάλυση των δεδομένων που επί 20 χρόνια συγκέντρωνε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, δημοισεύτηκαν στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal».

Η νέα μελέτη, συνιστά την μεγαλύτερη ανατροπή από το 1924 όταν ο Αμερικανός ατρονόμος Edwin Hubble, απέδειξε ότι η «γειτονική» Ανδρομέδα δεν ήταν μέρος του δικού μας Γαλαξία.

«Γυρνώντας 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πίσω, στη στιγμή της δημιουργίας (“Big Bang” ), οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν νέα μαθηματικά μοντέλα για να παραδεχτούν τελικά ότι το «90% από τους γαλαξίες του σύμπαντος θα αποκαλυφθεί από την επόμενη γεννιά τηλεσκοπίων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βρετανός αστρονόμος Christopher Conselice του Πανεπιστημίου του Nottingham, ο οποίος ηγήθηκε της νέας μελέτης.

Το υπό κατασκευή διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, ο διάδοχος του Hubble, θεωρείται πολλά υποσχόμενο, με προδιαγραφές, να «βγεί έξω» από το 10% του σύμπαντος το οποίο έχει γίνει αντιληπτό από την τεχνολογία και να παρατηρήσει «αόρατους» γαλαξίες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Leave a Reply

Your email address will not be published.