Τηγανιά τσιγγάνικη με λουκάνικα, μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που αξίζει να βάλετε στο μεσημεριανό σας τραπέζι και θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας.
Υλικά (για 5-6 άτομα):
1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε ροδέλες
3 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
6 – 7 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
αλάτι, λίγο κόκκινο, γλυκό πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι
½ φλ. λευκό κρασί
λίγο ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο σοτάρουμε τα λουκάνικα μαζί με τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί και αφήνουμε για λίγο να δέσει η σάλτσα και αλατίζουμε ελαφρά αν χρειαστεί. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο κόκκινο, γλυκό πιπέρι,