20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Βαθμός Δυσκολίας 1
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 40 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 400 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
- 100 γρ. ροκφόρ
- 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- λίγο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 6 ίσα τετράγωνα, τοποθετούμε τα τετραγωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα χαράζουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι 1 εκ. από την άκρη ( έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παραθυράκι).
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα, τη ζάχαρη, και το θυμάρι.
- Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει τελείως τα πράσα ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο και τις πατάμε λίγο στο κέντρο τους να τις ξεφουσκώσουμε έτσι ώστε να βάλουμε μέσα τη γέμιση μας ή μπορούμε με ένα κουτάλι να βγάλουμε το φουσκωμένο μέρος του κέντρου.
- Χωρίζουμε το μείγμα ισόποσα και γεμίζουμε το κάθε τετραγωνάκι.
- Ρίχνουμε από πάνω χοντροκομμένο το ροκφόρ, τα καρύδια και λίγο θυμάρι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
Πηγή: akispetretzikis.com