Τάρτες με τυρί κρέμα και μύρτιλα

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

6
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική + 50 γρ. για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 220 γρ. κατεψυγμένα μύρτιλα ή φρέσκα
  • 100 γρ. μαρμελάδα από μύρτιλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα κατεψυγμένα μύρτιλα με τη μαρμελάδα από μύρτιλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25×35) που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε σφολιάτα σε πολλά σημεία.
  • Σε ένα άλλο μπολάκι σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε μαζί με το νερό.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε σφολιάτα.
  • Έπειτα απλώνουμε στη σφολιάτα μία κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και μία κουταλιά από το μείγμα με τα μύρτιλα.
  • Διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες σχηματίζοντας έναν κύκλο, ώστε η κρέμα να μείνει στο εσωτερικό και να μην μας «χυθεί» προς τα έξω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.