40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
6
Μερίδα/ες
1
Βαθμός Δυσκολίας
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική + 50 γρ. για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 220 γρ. κατεψυγμένα μύρτιλα ή φρέσκα
- 100 γρ. μαρμελάδα από μύρτιλα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα κατεψυγμένα μύρτιλα με τη μαρμελάδα από μύρτιλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25×35) που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε σφολιάτα σε πολλά σημεία.
- Σε ένα άλλο μπολάκι σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε μαζί με το νερό.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε σφολιάτα.
- Έπειτα απλώνουμε στη σφολιάτα μία κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και μία κουταλιά από το μείγμα με τα μύρτιλα.
- Διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες σχηματίζοντας έναν κύκλο, ώστε η κρέμα να μείνει στο εσωτερικό και να μην μας «χυθεί» προς τα έξω.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Πηγή: akispetretzikis.com
Τάρτες με τυρί κρέμα και μύρτιλα