Συνέντευξη Χρήστος Τούβε: Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια στην Καστοριά

Ο Χρήστος Τούβε,  στα πρώτα βήματα της συγγραφικής του διαδρομής επέλεξε να ασχοληθεί μ’ ένα ακανθώδες ζήτημα, την αναζήτηση του πραγματικού νοήματος της ζωής. Στο ταξίδι αυτό της πνευματικής του αναζήτησης τον συνοδεύουν ο νεαρός Ροντρίγκο και ο ηλικιωμένος Φράντσε που πρωταγωνιστούν «στης ζωής τα παράξενα παιχνίδια».

Την κατάληξη αυτού του παιχνιδιού θα έχουν την ευκαιρία να την ανακαλύψουν οι αναγνώστες στην παρουσίαση του βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:30μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου ΑΛ-ΠΑ Books.

Συνέντευξη στην Χριστίνα Αγγελή

Ποιο είναι για εσένα το πιο παράξενο παιχνίδι της ζωής;

Ότι ανακάλυψα την αξία των στιγμών μου, από παιδική ηλικία. Άρχισα ν’ αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα για ζωή και για δημιουργία από τότε που με θυμάμαι.

Πιστεύεις στη δύναμη της θετικής σκέψης;

Μία ανάγνωση στο πρώτο μου πόνημα θα σε κάνει να πιστέψεις ότι γεννήθηκα μέσα στη θετικότητα.

Πως θα περιέγραφες την εμπειρία σου από την πρώτη σου συγγραφική δουλειά;

Η εμπειρία είναι μοναδική. Μία αυτο-έκδοση του βιβλίου που έχει βρει χιλιάδες συνταξιδιώτες. Ένα εγχείρημα παράτολμο που πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά από 22 μήνες.

Η επαγγελματική σου ζωή φαίνεται πως ακροβατεί μεταξύ του τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και της συγγραφής. Ποιο από τα δύο πιστεύεις ότι θα υπερισχύσει και γιατί;

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το μόνο που με νοιάζει είναι να διοικήσω τις λέξεις μου, ώστε να βρουν τους κατάλληλους παραλήπτες.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Από τον άνθρωπο και από τις συζητήσεις. Η καθημερινότητα μας δίνει τα ερεθίσματα και τις λύσεις.

Γιατί επέλεξες τον τίτλο «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια»;

Γιατί ήθελα να δείξω πόσο γρήγορα η ζωή δεν σε λογαριάζει για σύμμαχο της και σταματάει η πορεία σου. Μην γίνεις ματαιόδοξος, απλά ζήσε. Απλά αγάπησε τον άνθρωπο που κατοικεί μέσα σου και φρόντισε για έναν καλύτερο κόσμο.

Κεντρική θέση στο βιβλίο σου κατέχει η σχέση ενός παιδιού με έναν παππού. Η σχέση αυτή αποτελεί μια υποσυνείδητη προβολή της σχέσης που είχες ή θα ήθελες να έχεις με τους παππούδες σου;

Έχει πολλά βιωματικά στοιχεία το βιβλίο από τη σχέση που είχα με τη γιαγιά μου.

Αναγνωρίζεις πτυχές του εαυτού σου στον Ροντρίγκο, τον ήρωα του βιβλίου σου;

Πολλές. Ο ήρωας πλάθεται. Ο καθένας από εμάς πλάθεται και διαμορφώνεται όσο μεγαλώνει.

Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου σου, σημειώνεις και κάποια σημεία κλειδιά για τον αναγνώστη. Με αυτόν τον τρόπο θέλεις να αναδείξεις που κρύβεται η «ουσία» της ζωής;

Ήθελα να τονίσω ότι η απλότητα είναι το μεγαλείο του να χαίρεσαι αυτά που έχεις. Όσα κι αν έχεις. Γιατί η πραγματική περιουσία του ανθρώπου είναι η καρδιά και το μυαλό του.

Γράφοντας την ιστορία του βιβλίου σου «αναρωτήθηκες αν ο χρόνος είναι σύμμαχος ή εχθρός»;

Είναι σύμμαχος.. Για να μπουσουλήσουμε, να περπατήσουμε, να βαδίσουμε, να τρέξουμε και στο τέλος να καθίσουμε σ’ ένα καναπέ ένα βράδυ που θα έχουμε γεράσει, να πούμε ότι εμείς δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να σκεφτείς πως θα πράξεις, με το χρόνο που σου έχει δοθεί.

Τι σημαίνει για σένα η φράση «Bis vivit qui bene vivit»;

Όσο ζεις, απλά ζήσε.. Ή αλλιώς άρπαξε τα όνειρα σου και δώσε τους μορφή και υπόσταση..

Το λογοτεχνικό ραντεβού στην Καστοριά

14721746_10154176419571219_7939836132994118168_n

Ποιος είναι ο Χρήστος Τούβε

Ο Χρήστος Τούβε κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική δουλειά. Έχει κάνει αυτό-έκδοση του βιβλίου του, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από το αναγνωστικό κοινό και στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τη Γ’ έκδοση στο εξώφυλλο, ενώ μέσω του Παγκόσμιου site Amazon κυκλοφορεί σε 63 χώρες του εξωτερικού. Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός παιδιού μ’ ένα παππού και δείχνει την γέννηση, εξέλιξη και ωρίμανση μίας σχέσης ζωής. Έχει πολλά στοιχεία ψυχολογίας και είναι αφιερωμένο στην Τρίτη ηλικία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συγγραφέα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook – Xristos Touve και στο website http://www.xristostouve.gr/.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.