Steak sandwich

20 λεπτά χρόνος εκτέλεσης

2 μερίδες

βαθμός δυσκολίας 1

Συστατικά

Για τα λαχανικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κάρυ απαλό
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ φρέσκο θυμάρι

Για τη μπριζόλα

  • 500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα χωρίς κόκαλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 2 ψωμάκια τσιαπάτα ή φρατζολάκια
  • 200 γρ. τσένταρ σε φέτες
  • μαγιονέζα
  • κέτσαπ
  • πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα λαχανικά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση κάθετα και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρυ και ανακατεύουμε.
  • Στην συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά, ανακατεύουμε συχνά για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά μας, να χάσουν όλα τα υγρά τους και να μείνει ο μισός όγκος τους.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπριζόλα

  • Καθαρίζουμε το τηγάνι μας με λίγο χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε τη μπριζόλα μας.
  • Ρίχνουμε στη μπριζόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της.
  • Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Βάζουμε τη μπριζόλα στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε μεριά.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ ελαιόλαδο, το βούτυρο, το φρέσκο δεντρολίβανο, το φρέσκο θυμάρι και το σκόρδο.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τα υγρά που έχει βγάλει η μπριζόλα από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και περιβρέχουμε τη μπριζόλα και από τις 2 πλευρές για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε τη μπριζόλα σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Αν θέλουμε την μπριζόλα καλοψημένη, μπορούμε να την βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 10 λεπτά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, χαράσσουμε τις 2 τσιαπάτες στην μέση προσέχοντας να μην τις κόψουμε στα 2.
  • Προσθέτουμε 3 φέτες τσένταρ σε κάθε τσιαπάτα, το μείγμα λαχανικών και τα βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες 1-2 εκ.
  • Αφαιρούμε τα ψωμιά από τον φούρνο και μοιράζουμε τη μπριζόλα στα 2 ψωμιά.
  • Καπακώνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, μαγιονέζα και κέτσαπ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.