Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά burger και απολαύστε τον σημερινό αγώνα με τον καλύτερο τρόπο.
Υλικά:
500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος
3/4 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
6 λεπτές φέτες τυρί τσένταρ
6 μεγάλες ροδέλες κρεμμύδι
2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
λίγο θυμάρι
2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 ψωμάκια της αρεσκείας μας
κέτσαπ + μουστάρδα της αρεσκείας μας, για τα ψωμάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και το θυμάρι, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Σχηματίζουμε μπιφτέκια περίπου 6 – 8 εκ. με πάχος περίπου 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα μπιφτέκια στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί για να πέφτουν εκεί τα υγρά. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για 6 – 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους.Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180° C για 12 – 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.
Μόλις βγουν από το φούρνο, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε ντομάτα+κρεμμύδι. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια. Κλείνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.