20 λεπτά χρόνος αναμονής
25 λεπτά χρόνος ψησίματος
16 μερίδες
βαθμός δυσκολίας 1
Συστατικά
- 350 γρ. κράκερ αλατισμένα
- 160 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 πρ. αλάτι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 25×35 εκ. απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
- Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με τα κράκερ.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να γίνει η καραμέλα.
- Από τη στιγμή που εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βράζουμε άλλα 3 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και καλύτουμε αμέσως πάνω από τα κράκερ. Απλώνουμε με μία μαρίζ όσο έιναι ακόμα ζεστή η καραμέλα.
- Βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φροντίζουμε η κουβερτούρα να καλύψει όλη την επιφάνεια της καραμέλας.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com