Σοκολατένιες φλωρεντίνες με κράκερ

10 λεπτά χρόνος εκτέλεσης

20 λεπτά χρόνος αναμονής

25 λεπτά χρόνος ψησίματος

16 μερίδες

βαθμός δυσκολίας 1

Συστατικά
  • 350 γρ. κράκερ αλατισμένα
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρ. αλάτι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 25×35 εκ. απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
  • Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού με τα κράκερ.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να γίνει η καραμέλα.
  • Από τη στιγμή που εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βράζουμε άλλα 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και καλύτουμε αμέσως πάνω από τα κράκερ. Απλώνουμε με μία μαρίζ όσο έιναι ακόμα ζεστή η καραμέλα.
  • Βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φροντίζουμε η κουβερτούρα να καλύψει όλη την επιφάνεια της καραμέλας.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.