Σε όλους έχει τύχει να στριμώξουμε ένα κουτί γάλα στο ψηλότερο ράφι του ψυγείου, εξαιτίας έλλειψης χώρου. Αυτή ωστόσο είναι η χειρότερη θέση που μπορούμε να βάλουμε το γάλα ή ακόμα και το νωπό κρέας.
Όπως εξηγεί ο σεφ Daniel Norton η θερμοκρασία δεν είναι σταθερή και ίδια σε όλα τα μέρη του ψυγείου. Στα ψηλότερα ράφια η θερμοκρασία είναι συνήθως μεγαλύτερη, επομένως είναι καλύτερο να μην τοποθετούνται εκεί τρόφιμα «υψηλού κινδύνου», όπως είναι τα προϊόντα ζωικής προέλευσης.
Οτιδήποτε δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για πολύ καιρό, είναι καλύτερο να τοποθετείται στα δροσερότερα σημεία του ψυγείου. Αυτά είναι τα χαμηλά ράφια και το πίσω μέρος του ψυγείου ή της κατάψυξης, λέει ο Norton.
Με αυτό τον τρόπο, μειώνεται η πιθανότητα να αναπτυχθούν βακτήρια στα τρόφιμα, που μπορεί να βλάψουν τον καταναλωτή.
Πηγή: topontiki.gr