Ότι σχήμα κι αν έχει ένα κέικ, σε όσες παραλλαγές κι αν το φτιάξουμε, θα είναι πάντα αγαπημένο έδεσμα για μικρούς και μεγάλους.
Για τη ζύμη
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό
λαδόκολλα
Για τη γέμιση
1 κούπα μερέντα
Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά.
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολλα, να κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180Ο C, στις αντιστάσεις.
Το αφήνουμε για 20 λεπτά για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την πραλίνα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό και μετά το κόβουμε σε λωρίδες.
Πηγή: topontiki.gr