Πατάτες με σως γιαουρτιού, ένας συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση της πατάτας και μπορεί να καταναλωθεί όχι μόνο σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο…
Υλικά:
6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
80 γραμμ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου
100 γραμμ. γιαούρτι
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
20 γραμμ. μουστάρδα
4 φύλλα φρέσκου θυμαριού
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά και μετά τις κόβουμε προσεκτικά σε φέτες χωρίς να τις έχουμε κόψει μέχρι κάτω.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις ανακατεύουμε με βούτυρο (το οποίο έχουμε ζεστάνει από πριν και το έχουμε ξεχωρίσει από το γάλα). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το μίγμα με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μουστάρδα και το θυμάρι. Βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και τις περιχύνουμε με το μίγμα γιαουρτιού. Τις ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά και τις σερβίρουμε. Αν δεν θέλουμε έτσι, συνοδεύουμε τις πατάτες με το μίγμα γιαουρτιού ξεχωριστά.