40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
Α’ Μείγμα
- 225 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 125 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. μέλι
- 5 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Β’ Μείγμα
- 2 αυγά
- 75 γρ. φρέσκο γάλα επιλεγμένο 3,7%
Γ’ Μείγμα
- 475 γρ. αλεύρι μαλακό
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκος αυγού διαλυμένος σε 1 κ.σ. νερό για άλειμμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C βαθμούς στον αέρα.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
- Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος Α’ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και στην συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να αφρατέψουν.
- Παράλληλα τοποθετούμε τα υλικά του μείγματος Β’ μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά με το γάλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα Β’ σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Το μείγμα μας μπορεί να φαίνεται “κομμένο” αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί στη συνέχεια το μείγμα θα δέσει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά του μείγματος Γ’ (εκτός από τον κρόκο αυγού) και ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Γ’.
- Ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα (μαρίζ) και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη και εύπλαστη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας μας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας και τα τοποθετούμε σε ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια για 18-20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Πηγή: akispetretzikis.com