Τουλάχιστον τέσσερα πολιτικά πρόσωπα αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ορισμένα από αυτά με παρουσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης)φαίνεται πως θα κατονομάσει, σήμερα Δευτέρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Βήματος», «Βασικός άξονας των καταγγελιών Πανούση θα είναι ότι τα στελέχη αυτά είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με κρατούμενους ποινικούς και αντιεξουσιαστές. Ορισμένοι από αυτούς τους επισκέπτονταν συχνά κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού και δεσμεύονταν για διάφορες ευνοϊκές ενέργειες στα αιτήματά τους ή για ειδική μεταχείρισή τους. Ύστερα, όταν φαίνονταν ανακόλουθοι, επέρριπταν τις σχετικές ευθύνες στο πρόσωπο του πρώην υπουργού προσδιορίζοντάς τον ως “διαρκή εχθρό” τους».
Κατά τον τέως υπουργό, αυτό είχε οδηγήσει στην «επίμονη στόχευσή» του από ομάδες ποινικών και αντιεξουσιαστών από τους οποίους έχουν εκπορευθεί πολλές ένοπλες επιθέσεις.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες αυτά τα επισκεπτήρια στις φυλακές από υπηρεσιακούς παράγοντες είχαν προκαλέσει και την αντίδραση σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλων στελεχών καταστημάτων κράτησης που κατήγγειλαν ότι μέσω αυτών των συναντήσεων γινόταν και δική τους «στοχοποίηση» που εκφράστηκε και με επιθέσεις εναντίον τους.
Οι ίδιοι σημείωναν το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως «ήταν κοινός τόπος ότι αυτές οι επαφές των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με κρατούμενους είχε ενθαρρύνει τους τελευταίους να στρέφονται κατά των υπαλλήλων των φυλακών αλλά και πολιτικών προσώπων αλλά και ν αποκτούν εντυπωσιακή ελευθερία κινήσεων».
Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα από τα πρόσωπα στα οποία έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του ο κ. Πανούσης είναι ένας 65χρονος ιδιώτης που συμμετείχε σε κίνημα υποστήριξης των κρατουμένων ενώ είχε αποκτήσει κομματική ιδιότητα στο κυβερνών κόμμα. Όπως φέρεται να έχει προκύψει από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και ακολούθως της εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου, ο 65χρονος προχωρούσε σε παράτυπες παρεμβάσεις , σε συνεργασία με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για θέματα αλλοδαπών και κρατουμένων. Επιπλέον σε καταγεγραμμένες συνομιλίες του φέρεται να επιζητούσε –την άνοιξη του 2014– την εκδίωξη του κ. Πανούση από το υπουργείο Δημόσιας Ταξης που τον θεωρούσε επίσης «εμπόδιο στα σχέδιά του».
Το Βήμα