ΑΠΟΔΟΣΗ: 7 Μερίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 5 λεπτά
Υλικά
> Για τη Ζύμη
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml. γάλα φρέσκο
100 gr. βούτυρο
8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
> Για τη Γέμιση
650 gr. κασέρι
150 gr. μπέικον
Αυγά
Οδηγίες
Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα.
Βάζουμε σε ένα μπωλ το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη!
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20′ λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 gr. Mε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι.
Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί.
Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε.
Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο.
Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί.
Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.
Όσο τα ψήνουμε, τα αλείφουμε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο.
Για το πεϊνιρλί με το μπέικον
Άν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
Για το πεϊνιρλί με το αυγό
Άν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.
Πηγή: huffingtonpost.gr