Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μέρες Απελευθέρωσης 2025, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια χρονιά ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού επενδύει σταθερά στον πολιτισμό και στη διαρκή εξέλιξη του θεσμού.
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, το παιδικό κοινό κατέκλυσε το Πολιτιστικό Κέντρο για να παρακολουθήσει την παράσταση «Αίσωπος φτου και βγαίνω» από τη θεατρική ομάδα Τόπι. Μία ζωντανή και διαδραστική θεατρική εμπειρία που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, δίνοντας με φαντασία και χιούμορ νέα πνοή στους μύθους του Αισώπου.
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού τίμησε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι με μια μουσική βραδιά υψηλού αισθητικού επιπέδου. Οι καθηγητές του Ωδείου Ισίδωρος Αντωνίου και Γιούλα Αντωνίου και οι μαθητές Αλέξανδρος Παπαϊωάννου και Γιώργος Καλτσιάδης παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο ευαισθησία και σεβασμό στη μεγάλη κληρονομιά του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη.
Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου, οι Μέρες Απελευθέρωσης 2025 φτάνουν στο τέλος τους, αφήνοντας για ακόμη μία χρονιά ένα έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα στην πόλη.
Να σημειωθεί ότι οι δύο εκθέσεις στο κτίριο Διοίκησης του BAJA GREECE θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (18:00-21:00), προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση φωτογραφίας «Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» με έργα των Γιάννη και Μίλτου Μανάκια και την εικαστική έκθεση «Από μια κουκκίδα» της Ευπραξίας Μπαντάζου.
Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ευχαριστεί όλους τους καλλιτέχνες, τους Συλλόγους, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του Δήμου για τη συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων, και πάνω από όλα το κοινό που για ακόμη μια φορά αγκάλιασε θερμά τον θεσμό.
Με όραμα και συνέπεια, συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες έκφρασης, συμμετοχής και πολιτισμού για όλους.






