40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
- 450 γρ. χοιρινός κιμάς
- 1 φέτα λευκό ψωμί χωρίς κόρα
- 1 κ.γ. σπόροι μάραθο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 16 μπαλάκια μοτσαρέλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι για πανάρισμα
Για τη σάλτσα
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα νερό
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
Για τα κεφτεδάκια
- Στο μίξερ χτυπάμε την ξερή φέτα ψωμιού, το σκόρδο, το μπούκοβο, τον μάραθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ και μετά τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά.
- Παίρνουμε μία μεμβράνη, τοποθετούμε κομμάτια κιμά και τα πατάμε. Βάζουμε τη μοτσαρέλα στη μέση. Κοβουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε. Ξετυλίγουμε.
- Αλευρώνουμε ίσα-ίσα τα κεφτεδάκια.
- Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά χωρίς λάδι.
- Προσθέτουμε λάδι στο τηγάνι να πάει παντού και στη συνέχεια 1-1 τα κεφτεδάκια, σε 2 δόσεις.
- Με ένα πιρουνάκι ίσα ίσα γυρνάμε να πάρουν ωραίο χρώμα (όχι να ψηθούν).
- Στη 2η δόση, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε, προθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ξίδι, ζάχαρη και ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα κεφτεδάκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι αν χρειαστεί, θυμάρι από πάνω και λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά) και αφαιρούμε.
Πηγή: akispetretzikis.com