H Μαρία Αντωνίου συνυπέγραψε την ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

“Απίστευτες καταγγελίες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία!! 1.000 θύματα ετησίως!”

 Ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας – Μαζί και η Μαρία Αντωνίου

Το γεγονός ότι υπάρχουν απίστευτες καταγγελίες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία, με 1000 θύματα ετησίως, επισημαίνουν με σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, 19 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίας Αντωνίου, η οποία συνυπέγραψε την Ερώτηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μαστίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία. Ένας στους δέκα νοσηλευόμενους εκδηλώνει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λοίμωξη, ενώ ως βασική αιτία φαίνεται να είναι η υπερβολική χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων στους ασθενείς, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει πιο ανθεκτικά τα παθογόνα μικρόβια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 11% των ασθενών σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες που υποβάλλονται σε χειρουργείο αναπτύσσουν μια λοίμωξη κατά τη διάρκεια κάποιας εγχείρησης. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΕΣΥ φτάνει στο 9%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 6%. Εκτός από την προσεκτική χρήση αντιβιοτικών, η εμμονή στην καθαριότητα και την υγιεινή είναι βασικοί παράγοντες για τη μείωση της εξάπλωσης των δυνητικά θανατηφόρων πολυανθεκτικών βακτηρίων.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απίστευτες καταγγελίες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά  νοσοκομεία!! 1.000 θύματα ετησίως!

Κύριε Υπουργέ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μαστίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία. Ένας στους δέκα νοσηλευόμενους εκδηλώνει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του λοίμωξη, ενώ ως βασική αιτία φαίνεται να είναι η υπερβολική χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων στους ασθενείς, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει πιο ανθεκτικά τα παθογόνα μικρόβια. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 11% των ασθενών σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες που υποβάλλονται σε χειρουργείο αναπτύσσουν μια λοίμωξη κατά τη διάρκεια κάποιας εγχείρησης. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΕΣΥ φτάνει στο 9%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 6%. Εκτός από την προσεκτική χρήση αντιβιοτικών, η εμμονή στην καθαριότητα και την υγιεινή είναι βασικοί παράγοντες για τη μείωση της εξάπλωσης των δυνητικά θανατηφόρων πολυανθεκτικών βακτηρίων.

Κατόπιν αυτών,  Ερωτάστε:

  1. Η αποτροπή των χειρουργικών λοιμώξεων απαιτεί ένα εύρος προληπτικών μέτρων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμώξεων πριν και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Έχει η Ελλάδα ενσωματώσει τις οδηγίες αυτές στη λειτουργία των νοσοκομείων;
  1. Θεωρείτε ότι υγιεινή στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, σήμερα, πληροί τις απαραίτητες για το χώρο προδιαγραφές;
  1. Καθώς υπάρχει έλλειψη των αντίστοιχων στοιχείων από τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι έλεγχοι που γίνονται σε αυτά είναι επαρκείς έτσι ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση που επικρατεί και στα ιδιωτικά νοσοκομεία από υγειονομικής και ιατρικής πλευράς;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
  2. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  3. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
  4. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ
  5. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  7. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
  8. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  9. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  1. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
  2. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  3. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  4. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
  5. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  6. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  7. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ
  8. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  9. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ
  10. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.