30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. μέλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι ολικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. βρώμη
- 250 γρ. κινόα, μαγειρεμένη
- 2 κ.σ. σπόρους τσία
- 70 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο
- 70 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
- 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο και το μέλι για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει ελαφρά.
- Στο κάδο προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφαιρούμε από το μίξερ.
- Προσθέτουμε στον κάδο τη βρώμη, την κινόα, τους σπόρους τσία, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, την κανέλα, τον λινοράσπορο, τα κράνμπερις και την κουβερτούρα.
- Ανακατέβουμε με μία μαρίζ ή κουτάλα για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η ζύμη μας να είναι ωραία και αφράτη.
- Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα μας (2-3 κουταλιές από την ζύμη μας για το κάθε ένα). Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, όπου πάνω έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Πιέζουμε με το χέρι μας (καλό είναι να το έχουμε βουτήξει σε λίγο νερό) το κάθε μπαλάκι και σχηματίζουμε ένα μεγάλο κυκλικό μπισκότο (διαμέτρου 10 εκ.)
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι πάρουν χρώμα εξωτερικά και μέσα να είναι μαλακά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε σχάρα για να μην θρυματιστούν.
Πηγή: akispetretzikis.com