Γιατί οι μαμάδες «κολλάνε» περισσότερες ιώσεις από τα παιδιά σε σχέση με τους μπαμπάδες;

Οι μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά τους όταν είναι άρρωστα είναι πολύ πιο επιρρεπείς στις ιώσεις σε σχέση με τους μπαμπάδες.

Όπως προκύπτει από βρετανική έρευνα που έγινε σε 2.000 γονείς, οι ιοί που κολλάνε οι μαμάδες από τα παιδιά τις κάνουν να αρρωσταίνουν κατά μέσο όρο 324 φορές σε 18 χρόνια, μέχρι δηλαδή τα παιδιά να ενηλικιωθούν.

 Οι μαμάδες περνάνε επίσης 54 κρυώματα τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών τους. Οι ίδιες δηλώνουν ότι σε ποσοστό 68% άρχισαν να αρρωσταίνουν περισσότερο από τότε που έκαναν παιδιά και ότι νοιώθουν ότι η υγεία τους και η φυσική τους κατάσταση είναι καλή μόνο 13 μέρες τον μήνα.

Παρ’ όλα αυτά δύσκολα μένουν στο κρεβάτι, καθώς τα συμπτώματα είναι σχετικά ελαφριά.

Sick Little Girl Lying In The Bed

Αντίθετα, οι μπαμπάδες που αρρωσταίνουν περνάνε τις ιώσεις πολύ βαρύτερα από τις γυναίκες τους και αναγκάζονται να μείνουν στο κρεβάτι.

 Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες από τη φύση τους να αντέχουν καλύτερα τις ιώσεις.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι μαμάδες παθαίνουν συνολικά 36 γαστρεντερίτιδες, δύο τον χρόνο, καθώς επίσης και ένα επεισόδιο γρίπης κάθε χειμώνα. Επίσης, «κολλάνε» ψείρες κατά μέσο όρο μια φορά τον χρόνο από τα παιδιά που τις κολλάνε στο σχολείο.

Το 72% των γυναικών πιστεύουν ότι τα πάνε καλύτερα με τις ιώσεις από ό,τι οι άνδρες τους, διαπίστωση με την οποία συμφωνούν οι επιστήμονες, οι οποίοι εξηγούν ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο δυνατές και επιβιώνουν καλύτερα ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.