Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελληνίδα Καρολίνα Πλιάτσικα στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι.
Η «Αποδομημένη Φασολάδα», όπως ονομάσε η Καρολίνα το σάντουίτς της, αποτελούνταν από ψωμάκι τύπου τσιαπάτα, σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, αλλά και πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου.
Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, Αρνό Ντονκέλ, χαρακτήρισε το πιάτο «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» και δήλωσε ότι θα το ήθελε στο μενού του εστιατορίου του.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε μία σπουδάστρια γαστρονομίας από το Περού, που έβαλε στο σάντουιτς μπακαλιάρο, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay.
Πηγή: huffingtonpost.gr