Cup cakes γεμιστά με φράουλα

Η εποχή της αγαπημένης φραουλίτσας και βρίσκουμε την ευκαιρία να τη συμπεριλάβουμε σε όσο περισσότερες συνταγές μπορούμε.

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. βιτάμ λιωμένο

270 γρ. χλιαρό γάλα

4 αβγά

300 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. επιπλέον ζάχαρη

Το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

400 γρ. φράουλες

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Χάρτινες θήκες για cup cakes

Πρώτα πλένουμε και ψιλοκόβουμε 300 γρ φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Τις υπόλοιπες τις πλένουμε και τις κρατάμε για να διακοσμήσουμε τα cup cakes μας στο τέλος.

Προσθέτουμε στις φράουλες τις 2 κ.σ. ζάχαρη και με το πιρούνι λίγο τις πολτοποιούμε.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τα 300 γρ ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα κοσκινισμένα.

Τέλος, προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ.

Τοποθετούμε τα χαρτάκια των cup cakes, μέσα στην ειδική φόρμα με θήκες για cup cakes.

Ξεκινάμε να τα γεμίζουμε με το μείγμα μας βάζοντας από μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε φορμάκι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε κι ένα κουταλάκι γλυκού από τις φράουλες τις ελαφρώς πολτοποιημένες. Σκεπάζουμε με άλλη μία κουταλιά σούπας από το μείγμα του κέικ.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά περίπου , μέχρι που όταν δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι , να μην κολλάει μείγμα πάνω στην λεπίδα.

Αφήνουμε να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα στολίζουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε για ντεκόρ.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.