Cookies με γέμιση Μερέντα

Ποιός μπορεί να αντισταθεί στην πραλίνα φουντουκιου; Πολύ περισσότερο στα μπισκότα φτιαγμένα με Μερέντα. Δείτε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά:
24* κ.γ. Μερέντα
2 ¼ κούπες (305γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. baking soda
¼ κ.γ. αλάτι
1 κούπα (226γρ) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας (170γρ) ζάχαρη
¾ κούπας (150γρ) ζάχαρη καστανή
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. Σταγόνες σοκολάτας (χρησιμοποίησα κουβερτούρα σε κομματάκια)

Εκτέλεση:
Στρώνουμε ένα ταψί/δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε 24 κουταλιές του γλυκού μερέντα (αν βάλετε το βάζο της μερέντας στο ψυγείο για καμιά ώρα θα δουλεύεται πιο εύκολα). Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να παγώσουν.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά να ενσωματωθούν μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι, σε 3 δόσεις. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας (ή την ψιλοκομμένη σοκολάτα) και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε 1 κουταλιά μείγμα, την πατάμε λίγο με το χέρι μας να κάνει μια λακουβίτσα και τοποθετούμε την 1κ.γ. παγωμένης μερέντας. Παίρνουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας μείγμα μπισκότου και το βάζουμε από πάνω και το πατάμε απαλά να γίνει ένα μπαλάκι (όσο δουλεύουμε μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε την μερέντα στην κατάψυξη, γιατί θα μαλακώσει και θα είναι δύσκολη στη χρήση).
Ψήνουμε για 11-12 λεπτά (ανάλογα το φούρνο και πόσο τραγανά τα θέλουμε), σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στο ταψί για 2 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.