Τα παιδιά έχουν απίστευτες ικανότητες και δεν τους ξεφεύγει τίποτα. Όλες οι αισθήσεις τους λειτουργούν άψογα και δεν κρύβουν τα λογία τους όταν κάτι τους ενοχλεί. Η Ford, έκανε μια ακόμη ενδιαφέρουσα έρευνα για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο αυτοκίνητο όταν συνυπάρχουν οι γονείς και τα ανήσυχα παιδιά τους. Οι γονείς κάνουν έξαλλα τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με έρευνα της Ford.
Παραπονιούνται ότι είναι απαίσιοι τραγουδιστές, σκαλίζουν τη μύτη τους και βρίζουν. Η έρευνα 2.000 παιδιών στην Ευρώπη αποκαλύπτει ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά smart phones, σνακ και τα βάζουν να βλέπουν ταινίες για να απασχοληθούν. Οι περισσότεροι γονείς χάνουν την ψυχραιμία τους ή βρίζουν μπροστά στα παιδιά, κυρίως στη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά το ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός, οι μπαμπάδες έχουν το πλεονέκτημα – κυρίως με τα αγόρια.
Κατηγορούμε συχνά τα παιδιά ως αρνητικούς παράγοντες μέσα το αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα της Ford οι γονείς δημιουργούν αντίστοιχες εντάσεις στο ταξίδι. Εκείνο που απεχθάνονται περισσότερο τα παιδιά στα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι να πρέπει να ανέχονται τους γονείς τους να τραγουδάνε, όπως προκύπτει από τη νέα έρευνα. Τα παιδιά παραπονιούνται επίσης ότι μαμάδες και μπαμπάδες μιλάνε άσχημα σε άλλους οδηγούς, βρίζουν και σκαλίζουν τη μύτη τους.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 66% θεωρεί τους γονείς ενοχλητικούς σε ταξίδια με το αυτοκίνητο. Ανεξάρτητα από σνακ, smartphones και tablets, η πιο συνηθισμένη αντίδραση από τα παιδιά σε ένα βαρετό ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι η αναμενόμενη ερώτηση: «Ακόμα να φτάσουμε;» Γονείς που τραγουδάνε είναι οι λιγότερο δημοφιλείς στη Βρετανία, όπου για το 39% των παιδιών είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Στη Γαλλία, τη μοναδική χώρα που το τραγούδι δεν επικράτησε ως η πλέον ενοχλητική συνήθεια, διπλάσιος αριθμός παιδιών παραπονέθηκε για γονείς που φωνάζουν σε άλλους οδηγούς.
Σε όλη την Ευρώπη, το 61% των παιδιών αποκάλυψε ότι οι γονείς θύμωναν ή χρησιμοποιούσαν «κακές λέξεις», με τους Γάλλους να αναδεικνύονται πρώτοι (74%). Η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα όπου λιγότεροι από τους μισούς γονείς χάνουν την ψυχραιμία τους (39%)